Boendestödjare till Villa Cullberg, Sigtuna

Boendestödjare till Villa Cullberg, Sigtuna

Nu söker vi på Villa Cullberg i Sigtuna en boendestödjare. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2023-01-31

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Ditt uppdrag
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Villa Cullberg
Villa Cullberg är ett särskilt boende som vänder sig till dig med en psykisk funktionsnedsättning som ADHD/ADD, Aspergers syndrom, bipolaritet/manodepressivitet, psykos, schizofreni eller tvångssyndrom.

På Villa Cullberg ger vi den boende ett värdigt liv i en trygg miljö med personal dygnet runt. Vi hjälper boende att stärka sina sociala, psykiska och praktiska förmågor, till exempel att handskas med sina symptom och att klara av att sköta sitt hem.

Vi är specialiserade på psykiatriska diagnoser och vi arbetar med ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att våra insatser och vårt bemötande är aktivt stödjande istället för hjälpande. Vi tar alltså inte över och gör sådant som personen själv klarar av. För att vardagen ska kännas meningsfull är det viktigt att den enskilde får vara med och bestämma och att denne får göra sådant som denne är intresserad av. Vi utgår från ledorden stödja, motivera, stimulera och väcka intresse.

Din erfarenhet och kunskap
Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
Du är gärna utbildad undersköterska med inriktning mot psykiatri. (äldre benämning mentalskötare) Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen.

Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad 96%
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-01-31
För mer information kontakta:

I Första hand gruppchef Kajsa Altberg:
Telefon: 072-961 35 08
Mejl: kajsa.altberg@nytida.se

Verksamhetschef Jens Sedin
073-323 01 56
Mejl: jens.sedin@nytida.se

Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

Läs vidare på:
Villa Cullberg - Nytida


Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Sigtuna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 jan 2023 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se