Process Safety Engineer till Sherwin Williams

Process Safety Engineer till Sherwin Williams

Hos oss är du en del av ett framgångsrikt bolag med produkter i världsklass. Om du ser förändringar som något positivt och lockas av möjligheten att utvecklas i ett globalt företag, då kommer du att trivas enormt! I rollen som Process Safety Engineer för Sverige arbetar du med våra svenska siter placerade i Märsta, Bellö och Nässjö, tre spännande och dynamiska produktionssiter. Följ med på vår resa!

Din vardag

Som Process Safety Engineer kommer du att säkerställa att Sherwin-Williams processer bibehåller och kontinuerligt utvecklas sin höga standard på säkerhet och följer de lagar och regler som krävs samt uppfyller kraven i interna standarder. Du kommer leda PS arbetet på de svenska siterna och stötta chefer och medarbetare till en stark säkerhetskultur kring deras processer och produkter. I det dagliga arbetet ingår att initiera, samordna och följa upp dagens processer samt genomföra riskbedömningar och riskanalyser. Du kommer genomföra rotorsakanalyser och vid uppkomna incidenter och implementera åtgärdsplaner för att säkerställa säkerheten. Du kommer att spendera din tid både på kontoret men i hög grad även ute i produktionsmiljön. Som PS Engineer kommer du ingå i ett globalt nätverk med andra PS specialister inom koncernen för att utbyta kunskap och erfarenheter. Du kommer att besöka de olika siterna och bör därför inte ha några problem med att resa i viss grad som en del i tjänsten.

I tjänsten ingår även att:
 • Ansvara för genomförandet av interna processärhetsrevisioner (PSM audit)
 • Ansvara för projektrelaterade och periodiska riskanalyser (t.ex. HAZOP, LOPA)
 • Vid behov leda incidentutredningar (t.ex. 5 why, FMEA, TapRoot)
 • Stöd till EMEAI- regionen vid riskanalyser och processer
 • Säkerställa och uppdatera nödberedskap för samtliga siter
 • Identifiera, utveckla och genomföra PS-utbildningar för medarbetare
 • Utfärda och underhålla tillstånd och certifikat av brandfarlig vara och SEVESO-direktivet
 • Stödja utvecklingen av processäkerhet för samtliga siter
Vem är du

Sherwin Williams söker dig som har universitets - eller högskoleutbildning inom Kemi eller Maskinteknik eller motsvarande och god förståelse för process och säkerhetsarbete inom industrin. Du är strukturerad i ditt arbetssätt men tycker samtidigt att förändringar och förbättringar gör vardagen lite roligare. För att lyckas med rollen uppskattar du att arbeta med både operativa ärenden på golvet och samtidigt strategiskt kunna ta avgörande beslut högre upp i organisationen. Du har en god kommunikativ förmåga då mycket kommunikation sker med dina kollegor på siterna men också med externa intressenter och myndigheter.

Vi ser även att du har:
 • Erfarenhet av att genomföra riskanalyser HAZOP/LOPA
 • Arbetat med utredningar av inträffade processäkerhetshändelser
 • Erfarenhet av arbete med ISO-standarder
 • Arbetat med ständiga förbättringar inom Process säkerhet
 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
Vill du veta mer?

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka din ansökan så snart som möjligt. För mer information, kontakta rekryteringskonsult: Erik Malmström; 073-439 07 23 eller maila: erik.malmstrom@nexergroup.com

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer anställas av Sherwin- Williams
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 okt 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sherwin-Williams är det största färg- och lackföretaget i världen. Med 18 miljarder dollar i försäljning, mer än 4 100 butiker och 140 tillverknings- och distributionscenter över hela världen. Våra 60 000 anställda över hela världen är mångsidiga, innovativa och passionerade. Med en mängd olika givande och utmanande möjligheter är Sherwin-Williams ett bra ställe att utveckla en karriär.