Speditör till internationellt företag i Märsta!

Speditör till internationellt företag i Märsta!

Har du god förståelse för den logistiska processen, är ute efter en ny utmaning och vill arbeta på ett världsledande företag inom logistik? Nu söker vi på Lernia en exportspeditör för ett längre uppdrag med chans till överrekrytering till vår kund i Märsta!


Om tjänsten
I rollen som exportspeditör är ditt huvudsakliga ansvarsområde att se till att leveranser kommer fram på ett så effektivt sätt som möjligt; i rätt tid, till rätt pris och i ett oskadat skick.

Detta innebär att du bland annat:
  • Ta emot bokningsuppdrag och bekräfta dessa till kund
  • Boka transporter för upphämtning eller leverans med avtalade transportörer
  • Registrera sändningar i företagets affärssystem
  • Handlägga eventuella avvikelser samt dokumentera dem
  • Utföra tullklarering
Om dig
Vi söker dig som tidigare har arbetat inom logistik och därmed har god förståelse för hur operativa processer och transportsätt fungerar. Du har avslutad gymnasieutbildning, om du även har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning logistik/ekonomi ser vi det som meriterande. Krav för tjänsten är goda kunskaper i MS Office samt flytande svenska eller engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som trivs med att jobba i grupp men som även arbetar bra självständigt, med stor ansvarskänsla och initiativtagningsförmåga. Du är en analytisk person med god förmåga att planera och skapa struktur. Vidare tycker du om att skapa goda relationer såväl internt som externt och trivs i nära kommunikation med andra. Om du är positiv och samarbetsvillig kommer du att trivas bra hos vår kund.


Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstid/Heltid 37,5 timmar per vecka/Märsta, Stockholm


Om anställningen
Tjänsten som speditör utgör ett konsultuppdrag som startar omgående och sträcker sig upp till 12 månader fram. för rätt person kan detta leda till en fast anställning.
Under uppdraget som konsult blir du anställd av Lernia och uthyrd till kund.


Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi har kollektivavtal och erbjuder bl.a. generöst friskvårdsbidrag, tjänstepension, fem veckors semester, försäkringar enligt kollektivavtal och målsamtal.

Om ansökan

Skicka in CV där det tydligt framgår vad du har för erfarenhet inom logistik/transport samt varför du söker tjänsten. Har du andra erfarenheter som du tycker har relevans för tjänsten får du gärna beskriva även dem. Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag så ökar du chansen till jobbet!
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.