Affärsmässig Ekonomichef till Pilot Nordic

Affärsmässig Ekonomichef till Pilot Nordic

Arbetsbeskrivning

I din roll som ekonomichef för Pilot Nordic ansvarar du för redovisningen i de Nordiska och Baltiska länderna, inklusive analyser, uppföljning och rapportering. Till din hjälp har du en ekonomiassistent som sköter det löpande arbetet.
Du kommer även ansvara för lagerrapportering, upphandlingar, avtal samt stötta de olika avdelningarna med bland annat prissättning och valutakurser. Du har ekonomiansvar för sju länder och rapportering sker till Frankrike och Japan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Rapportering till Japan
 • Stötta sälj gällande prissättning
 • Skattehantering
 • Lagerrapportering och uppföljning kring regelverk
 • Kvartalsrapportering enl. IFRS
 • Månadsbokslut och månadsrapportering
 • Hållbarhet, spårbarhet och licenser
 • Deklarationer
 • Uppföljning mot budget och avvikelseanalys
 • Ansvara för fastighet, försäkring och upphandlingar
 • Digitaliseringsutveckling
Vem är du?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från grossist- och internationell handel. Vidare har du kunskaper inom K3, IFRS och prisgapsanalyser. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning och har du tidigare jobbat med Visma Business är det en merit.
Som person är du analytisk, noggrann och prestigelös och du trivs i en familjär företagskultur.

Du erbjuds

Du erbjuds en bred roll i ett internationellt, framgångsrikt och stabilt bolag.
Tjänsten är placerad i fräscha lokaler i Arlandastad.

I denna rekryteringsprocess arbetar Pilot Nordic tillsammans med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström telefon: 070 751 9343 alternativt marie.kallstrom@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

Pilot Nordic AB är en ledande leverantör av skrivinstrument som grundades 1999. Det är ett helägt dotterbolag till japanska Pilot Corporation som grundades 1918. I Pilot Nordic ingår Sverige, Danmark, Finland, Island och de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

I över 100 år har Pilot varit synonymt med innovativa skrivinstrument. Pilots forskning är inspirerat av våra kunders behov och genom innovation ökar vi konstant pennornas skrivkänsla. Detta har resulterat i lanseringen av bland annat gelbläck och FriXion, det raderbara bläcket, älskat av pennentusiaster världen om.
Mer info
Kontaktperson Marie Källström
Telefon 070-751 93 43
Email Mejla Marie Källström
Område Sigtuna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 15 dec 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!