Kvalitetsingenjör till Statsflygsenheten (Arlanda), Skaraborgs flygflottilj, F 7

Kvalitetsingenjör till Statsflygsenheten (Arlanda), Skaraborgs flygflottilj, F 7

Arbetet som kvalitetsingenjör innebär att representera Statsflygenheten i kvalitets- och utvecklingsfrågor. Fokus ligger på att säkerställa att regler, verksamhetsledningssystem (VHL) och standarder efterlevs. Även uppgifter kopplade mot lokal kvalitetsingenjör flygunderhåll, (L QI FU) ingår i tjänsten. Befattningen är f ö ny.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utföra arbetsuppgifter ingående i kvalitetsfunktionen
 • Delta i och genomföra interna/externa revisioner
 • Stödja F7 kvalitetschef
 • Följa utvecklingen av regelverk som styr vår verksamhet. Exempelvis Regler Militär Luftfart (RML), Ledning av militär luftfart (LML) och Ledning av Flygunderhåll(LFU).
 • Bevaka certifikats giltighet samt lämna stöd avseende certifikatshantering
 • Medverka till fortsatt utveckling av LFU
 • Stödja central QI FU
Kvalifikationer
 • Kvalitetsutbildning som arbetsgivaren anser vara relevant
 • Intresse/känsla för kvalitetsarbete och hur regelverk är uppbyggda
 • God administrativ förmåga
 • Körkort klass B
Meriterande kvalifikationer
 • God kännedom om verksamheten inom flygunderhåll på förbandsnivå.
 • Vara förtrogen med de regelverk som styr militär och civil luftfart
Personliga egenskaper
Rätt person är en utpräglad lagspelare som har både vilja och förmåga att arbeta tillsammans med andra. Du har hög integritet, är trygg i dig själv och du delar gärna med dig av din kunskap. Förmåga att arbeta strukturerat och självständigt planera ditt arbete. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställning: Civil befattning, tillsvidare, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas
Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Arlanda
Individuell lön tillämpas
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Mj Robin Malm, 070-889 82 32, robin.malm@mil.se

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Statsflyget
Statsflygenheten tillhör förbandet F7, Såtenäs men verksamheten bedrivs från Arlanda. Vi jobbar i en dynamisk verksamhet med uppdrag att transportera kungahuset samt landets högsta civila- och militära ledning med högra krav på säkerhet och tillgänglighet. Vår flygverksamhet är global.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 apr (20 dagar kvar)