Systemspecialister till Aviation & Security, Arlanda

Systemspecialister till Aviation & Security, Arlanda

Vi söker Systemspecialister till Aviation & Security, Arlanda. Är du en av dem?
Aviation & Security är den ledande aktören inom drift och underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet. Vi gör allt från projektering till färdiga installationer. Utmanande felsökningar, reparationer och installationer är vår vardag. Vi jobbar med terminalutrustning, infrastruktur, IP-nätverk, radarutrustningar, radio- och navigationssystem på flygplatser. Vi har goda relationer med kunder och leverantörer. Vår verksamhet karaktäriseras av samarbete, entreprenörskap och humor. Aviation & Securitys Operation-avdelning består av sex olika team med verksamhet över hela landet.

Vi söker ansvarstagande Systemspecialister till rollerna som Technical Watch Supervisor och System Operator.

Dina arbetsuppgifter
Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en spännande miljö där viktiga egenskaper är stresstålighet, stor social kompetens och ett osvikligt engagemang. Där du kommer att bli en viktig länk i kedjan, för att upprätthålla en effektiv och säker verksamhet vid flygledningscentralen, Arlanda ATCC.

Som Systemspecialist har du systemansvar för flera system och ett nära samarbete med kund. Du arbetar även i mindre och större projekt.

Tjänsten innebär att arbeta med drift och underhåll av tekniska system som används operativt på ATCC. De flesta av systemen körs i en Linux/Unix-miljö. Du ansvarar för att arbetet bedrivs enligt gällande kvalitets- och miljöanvisningar.

Tillsammans bemannar vi flygledningscentralens alla årets dagar, vilket innefattar skift med beredskapstjänst.

Dina kunskaper och din förmåga att fatta rätt beslut vid rätt tid kan vara avgörande för om flygtrafikledningen innehar den säkerhet som krävs och att flygtider kan hållas. Dessa arbetsförhållanden gör tjänsten till mycket ansvarsfull och ett arbetspass är aldrig det andra likt. Du kommer att arbeta i en högteknologisk miljö, där fortbildning sker anpassat efter uppdragets karaktär.

Vem är du:
Du har ett stort teknikintresse, datorvana och har viljan att ständigt uppdatera dina kunskaper.
  • Du har minst 3-årigt tekniskt gymnasium, men gärna högskoleingenjör med inriktning mot elektronik eller IT.
  • Du är en utåtriktad, kommunikativ och serviceinriktad person.
  • Du tar initiativ för att komma framåt och ser möjligheter istället för problem.
  • Du har förmåga att fatta beslut i situationer där du tar in mycket information, samtidigt som du avhjälper fel.
  • Du arbetar strukturerat och strävar efter att se ständiga förbättringar då du har en analytisk förmåga.
  • Din sociala kompetens är mycket god där du har lätt för att kommunicera och samarbeta.
  • Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är god med mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Du välkomnas till ett företag där det är högt i tak och där vi lägger stort värde i de personliga egenskaperna.

Grundläggande kunskaper från Windows/Office, Unix/Linux, nätverk/förbindelser/modem och dokumentation är klart meriterande. Erfarenheter från att arbetat med felsökning/analyser och övervakning är också något som vi kommer att lägga vikt vid.

Ansökan och frågor
Välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2020-03-22. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via länken här i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd säkerhetsprövning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig chef Lars-Iwan Jonsson 072-709 71 48.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.eltelnetworks.com/
Sista ansökningsdag 22 mars 2020 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.

Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/