Controller till Dufry

Controller till Dufry

Om verksamheten

Dufry är världens ledande travel retail-operatör med verksamhet i 63 länder. Dufry har fler än 31 000 medarbetare runt om i världen och driver omkring 2200 butiker på flygplatser och kryssningsfartyg etc. I Sverige arbetar ca 350 medarbetare i företaget som här driver butiker på 14 flygplatser. De största butikerna finns på Stockholm - Arlanda, Stockholm - Bromma, Göteborg - Landvetter samt Malmö - Sturup. Dufry i Sverige säljer främst parfym & kosmetik, vin, sprit & tobak, samt accessoarer. Läs gärna mer på: www.dufry.com

Controller till Dufry, Arlanda flygplats

Vi söker nu en Controller till vår verksamhet i Sverige. I din roll kommer du att rapportera direkt till vår Finance Manager för Norden och vara ett stöd och bollplank till organisationen. Mycket av rapporteringen sker också till företagets divisionskontor i London. Rollen innebär även kontinuerlig kontakt och samarbete med företagets servicecenter i Nederländerna. Dufrys kontor ligger i nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats.

Arbetsuppgifter:
  • Bokslutsarbete
  • Framtagande av rapporter, budget och prognos
  • Månatlig rapportering till divisionskontoret i London
  • Försäljnings- och marginaluppföljningar
  • Beräkna nyckeltal
  • Kostnadsuppföljningar och ad-hoc analyser, utredningar, analyser i verksamheten och ekonomifunktionen
Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi. För att lyckas i rollen ska du ha ca 3-5 års dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet, helst med en bakgrund inom redovisning och controlling. Du har goda kunskaper inom svenska redovisningsregler och erfarenhet av ekonomisk budgetering, planering och uppföljning. Kunskaper inom IFRS är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet, speciellt Excel, har arbetat med pivot-tabeller och formler. Kunskaper i SAP R/3, Hyperion och Business Warehouse/Business Objects-system eller annat BI-system är en fördel. Koncernspråket är engelska så det är viktigt att du är bekväm med att arbeta på svenska och engelska.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och analyserande. Du är också teamorienterad, strukturerad och självgående. Rollen innebär många kontakter så det är viktigt att du är kommunikativ och intresserad av en bransch i snabb förändring.

Du erbjuds

Det här är en central roll i organisationen där du kommer att driva projekt som för ekonomifunktionen framåt. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter både lokalt och globalt.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Dufry med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander tel.0736-12 05 55 eller Emelie Baeckström, tel. 073-745 06 46. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.
Mer info
Kontaktperson Mari Jehrlander
Telefon 0736-120555
Område Sigtuna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 29 sept (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.