Terminal administratör till växande företag

Terminal administratör till växande företag

Motiveras du av att jobba med logistik och kundkontakt, med främsta målsättning att optimera produktflödet i en dynamisk miljö? Är du redo att nästa steg som terminalarbetare och älskar att lösa problem, få saker att hända snabbt samt administrera händelseförloppet? Då är du den vi söker!

Här är chansen att vara med att bygga upp en ny avdelning/verksamhet i en befintlig organisation. Vi ser gärna att du har en vilja att utvecklas och växa med oss. Hos oss är alltid kunden i fokus och därför är serviceanda och noggrannhet viktigt. Du behöver vara stresstålig, problemlösare och gilla att arbeta i ett högt tempo. Du ska behärska svenska och engelska i så väl tal som i skrift och ha god vana att jobba i system och Officepaketet.

Om DANX:

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i Norden med vårt eget distributionsnätverk i de sju nordiska och baltiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX 24/7 lagerhållning för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt

DANX erbjuder dig en familjär arbetsplats där du blir en viktig del av vår verksamhet. Vi ser alltid till personalens bästa och lägger stor vikt vid trivsel på arbetsplatsen. Enligt oss skapas framgång genom flexibilitet, engagemang och delaktighet. Alla hos oss har möjlighet att påverka hur vi driver DANX framåt. Vi har en öppen, positiv och fartfylld miljö där vi gillar att arbeta hårt men också ha roligt på jobbet, något vi är övertygade om gynnar både lönsamheten och skapar nöjda medarbetare. Eftersom DANX ständigt växer så finns det stora möjligheter att utvecklas både som person och karriärmässigt. Det är bara du som sätter gränserna för hur långt du kan nå!

Om rollen:

I rollen som Terminal administratör är du delaktig i hela distributionsprocessen genom att stötta DANX speditörer och säljare att hantera gods utefter planering av vår inrikestrafik i Norrland och Stockholm. Det innebär att du hanterar allt gods i flödet för att optimera befintlig kapacitet på våra bilar och föra kontakt med extern kapacitet för överskottsvolymer.

Du kommer ha daglig kontakt med kunder, underleverantörer, chaufförer, trafikledning och terminaler samt vara behjälplig vid kvalitetskontroller och eventuella produktionsstörningar. Rollen är bred och omfattar allt ifrån att hantera godset på terminalen, kundkontakt, lastplanering såväl som proaktivt agera för innovativa lösningar. Livet som terminal administratör är intensivt men även fantastiskt roligt där ingen dag är den andra lik!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvarig för speditions gods på terminalen i Rosersberg, att allt gods bemärks och lastas korrekt.
 • Kontrollerar bokningsflödet av speditions gods: ta emot bokningar, administrera bokningen och planera via Opter och DANX interna IT system.
 • Bokning av bilar.
 • Lastplanering av gods och linjer.
 • Proaktivt informera om eventuella avvikelser / förseningar till kund.

 • Kvalitéts kontroller för att säkra godshanteringen.
 • Samarbeta med Terminalen i Rosersberg för platsoptimering.

Din profil:

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av terminalarbete, är serviceinriktad och tycker om att agera hands on, likväl som att du trivs med att hantera administrativa arbetsuppgifter. Du behöver arbeta strukturerat med god kvalité och gilla att ta stort ansvar. Som Terminal administratör ingår kundkontakt vilket ställer krav på att du är kommunikativ, samarbetsvillig och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du brinner för produktion, att leverera resultat och att arbeta mot högt uppsatta mål.

För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta i ett högt tempo samtidigt som du är noggrann och har en förståelse för att mycket kan hända inom logistik- och transportbranschen. Hos oss är aldrig den ena dagen den andra lik, vilket också innebär att du behöver vara öppen för förändringar och snabbt kunna ställa om vid förändringar.

Kvalifikationer och egenskaper:
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
 • Tidigare erfarenhet inom transport och logistikbranschen.
 • Goda geografiska kunskaper, framför allt inom Stockholm och Norrland.
 • Administrativ vana inom system och Officepaketet.
 • Truckkort A+B.

Meriterande:
 • System: Opter
 • B-körkort och tillgång till bil.
 • ADR utbildning 1.3.
 • Tidigare erfarenhet av kundkontakt och arbete med underleverantörer.
 • Utbildning inom transport och logistik.

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40 timmar i veckan med en inledande provanställning på sex månader. Arbetstiderna är i grunden 08:00-17:00 mån-fre men med stort ansvar och en föränderlig miljö krävs flexibilitet för att få produktionen att fungera.

Tillträde: Omgående.

Lokation: Skansvägen 25, 195 72 Rosersberg

Välkommen att ansöka om tjänsten redan idag.
Vi tar inte emot ansökningar via mail och urval sker löpande.

Alla eventuella frågor om tjänsten kan skickas till rekryterande chef, Daniel Tiger, daniel.tiger@danx.se.

Frågor kring processen eller DANX som företag kan skickas till HR via HR@danx.se.
Mer info
Område Sigtuna
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Distribution, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.danx.com/
Sista ansökningsdag 16 jan 2023 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i norden med vårt eget distributionsnätverk i de fyra nordiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX också 24/7 warehousing för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt.