TEKNISK SÄLJARE - AB Lundbergs Pressgjuteri

TEKNISK SÄLJARE - AB Lundbergs Pressgjuteri

Brinner du för att utveckla kundrelationer och affärer?

Är du teknisk med ett affärsmässigt sinne?

Värdesätter du att sälja kvalitetsprodukter med långsiktig hållbarhet både ekonomiskt och miljömässigt?

AB Lundbergs Pressgjuteri söker nu en teknisk säljare som blir en avgörande faktor i företagets satsning. Det här är rollen för dig som vill vara med och påverka företagets resultat och utveckling genom uppsökande försäljning. Genom ditt tekniska kunnande, din vilja att skapa nya kundrelationer och känsla för långsiktiga affärer blir du en framgångsfaktor för företaget.

AB Lundbergs Pressgjuteri har satt expansiva mål och har en spännande utveckling framför sig, både på marknaden och internt. Vi hoppas Du vill vara med oss på den resan! Vår filosofi är att ständigt förbättra oss och utveckla vår verksamhet för att bidra till en stark och högteknologisk svensk industri. Miljötänk och hållbarhet är ständigt närvarande och vi är en viktig länk i kretsloppet av återvunnen aluminium. Detta innebär bland annat att vi initierat en 3-års investering i helt ny smältahantering med utbyte av alla ugnar mm till toppmodern ugnsteknik och smältalogistik (vi är det första pressgjuteriet i Norden som smälter med induktionsteknik) för bättre smältakvalitet och för att spara energi och miljö.

Välkommen till Sveriges grönaste pressgjuteri!

Arbetsuppgifter

Din primära roll blir att arbeta med nykundsbearbetning eller att växa med befintliga kunder i första hand i Sverige, men även i övriga Norden och i Tyskland. För att lyckas krävs ett uppsökande och strukturerat arbetssätt, där du med noggrannhet väljer blivande kunder med avseende på deras tillväxt och komplexitet.

Du kommer att ha ansvar för hela kedjan och arbetar oftast i projektform; från första kontakten till dess att företaget är en etablerad kund till Lundbergs Pressgjuteri. Det innebär att du blir drivande i att se till att organisationen förstår kundens behov och levererar produktionstekniskt underlag. Allt för att du ska kunna ta kommersiellt ansvar för bästa affärsupplägg och pris gentemot kunden. Du samarbetar med tekniker m fl för att säkerställa både rätt underlag i offertläge till en korrekt beredning och implementering i produktionen. Med andra ord erbjuder vi en säljroll som ger dig hela kundresan.

Arbetssättet präglas av vår APQP-process och standarder som finns i de branscher våra kunder tillhör. Förutom att driva affärer blir du involverad i det interna ansvaret att ständigt utveckla och förbättra våra processer kring försäljning.

Som teknisk säljare deltar du i olika marknadsförings- och försäljningssammanhang som t ex mässor där Lundbergs är utställare, men även på branschmässor där både kunder och prospects deltar. Du får driva utbildning hos kund och intressenter kring pressgjutningsprocessen, konstruktion av pressgjutgods samt vårt engagemang i hållbarhet.

Vem är du?

Du är en person med erfarenhet som drivs av att arbeta med affärer, kunder och försäljning. Din erfarenhet gör dig strategisk med en förmåga att bedöma vilka marknader och kunder som ska bearbetas. Ditt arbetssätt präglas av att du är målinriktad, lösningsfokuserad och kan hålla många bollar i luften. Med ditt engagemang och din sociala kompetens vinner du kundernas förtroende. Ditt genuina teknikintresse ger dig värdefull förståelse för de produkter du säljer och kundernas behov.

Du har en eftergymnasial utbildning inom teknik eller försäljning och/eller har teknisk erfarenhet inom industrin med en bas i försäljning eller starkt kundrelaterade arbetsuppgifter. Din branschbakgrund kan variera inom olika material och tillverkning. Erfarenhet som säljare inom legotillverkning är positivt. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, och behärskar du tyska är det en merit.

I denna rekrytering samarbetar AB Lundbergs Pressgjuteri med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 072-525 00 07. Ansök via webben på www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Sävsjö
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 31 aug 2021 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB Lundbergs Pressgjuteri är ett innovativt och "redigt" familjeföretag med kunder inom fordons- elektronik- verkstads- och möbelindustrin. Vi tänker bli Sveriges Grönaste Pressgjuteri. Läs mer om företaget på www.lpw.se