PROCESSTEKNIKER - AB Lundbergs Pressgjuteri

PROCESSTEKNIKER - AB Lundbergs Pressgjuteri

Ibland skämtar vi om att den smartaste är den lataste. Det ligger något i det. Vi söker nämligen dig som inte vill göra samma misstag flera gånger, du som vill hitta grundorsakerna istället för att ständigt flytta problemen vidare. Vi söker dig som är lat på rätt sätt, dvs du effektiviserar oss genom att trimma långsiktigt och hållbart i vår process.

Söker du en nyckelroll i ett genuint familjeföretag?

Drivs du av ständiga förbättringar och optimering av processer?

- Då är du rätt person för oss!

AB Lundbergs Pressgjuteri är i en expansiv fas och har en spännande utveckling framför sig, både på marknaden och internt. Vi hoppas Du vill vara med oss på den resan! Vår filosofi är att ständigt förbättra oss och utveckla vår verksamhet för att bidra till en stark och högteknologisk svensk industri. Miljötänk och hållbarhet är ständigt närvarande och vi är en viktig länk i kretsloppet av återvunnen aluminium.

Som en av våra Processtekniker i pressgjuteriet ansvarar du för utfall samt förbättring av pressgjutningsprocessen genom att systematiskt, innovativt och analytiskt lösa tekniska produktions- och processproblem, där du prioriterar en långsiktig lösning framför en kortsiktig. Detta inkluderar att gjutprocessfrågor hanteras och kommuniceras med ledning, leverantörer och anställda.

Du arbetar bl.a. inom områdena produktionsstyrning, programmering, lärande organisation, förbättringsarbete och Lean. Du ansvarar också för att säkerhet i våra gjutceller upprätthålls. Du ansvarar för att ändringar i processen dokumenteras och att förbättringar systematiseras.

Vem är du?

Du är troligen en smart grundteknisk person med känsla för tillverkningsindustri, som gillar tryck, pys och automation med en blick för förbättringar.

Vi söker dig med erfarenhet av processteknik eller produktionsteknik i tillverkningsindustri eller en utbildningsbakgrund som gör dig redo att anta möjligheten att utveckla oss. Goda kunskaper inom processindustrin, produktion, lean, tillsammans med kännedom om automationsmöjligheter gör att du lyckas i rollen.

Som person har du lätt för att samarbeta och göra dig förstådd i olika miljöer och på olika nivåer. Du är målorienterad, driven, lyhörd och van att nå resultat med hjälp av dina medarbetare. Du arbetar strukturerat och har förmågan att analysera och lösa problem både teoretiskt och praktiskt. Vi kommer att trivas tillsammans om du är en tydlig och prestigelös lagspelare. Självklart gillar du teknik (det har vi mycket av) och att se enkla tekniska lösningar på komplicerade problem.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och du kan använda Excel och Word. Du kan programmera en robot och kan tänka ny automation.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande arbete inom ett växande företag. För dig med rätt ambition och kapacitet ges stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

I denna rekrytering samarbetar AB Lundbergs Pressgjuteri med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 0370-302501. Ansök snarast på www.finnvedensaljkraft.se, nytt datum för sista ansökningsdag 22 augusti.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Sävsjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 22 aug 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB Lundbergs Pressgjuteri är ett innovativt och "redigt" familjeföretag med kunder inom fordons- elektronik- verkstads- och möbelindustrin. Vi tänker bli Sveriges Grönaste Pressgjuteri. Läs mer om företaget på www.lpw.se