Ekonomichef

Ekonomichef

I Säters kommun arbetar vi för Säterborna, och en god ekonomisk hushållning är en viktig del av det arbetet. Du kommer till en kommun med välordnad ekonomi och därmed goda förutsättningar för framtida utveckling. Här finns nära samarbete inom din förvaltning, men även med övriga förvaltningarnas ledningar och ekonomer.
Arbetsuppgifter


Som ekonomichef leder du kommunens arbete med verksamhets- och ekonomistyrning med tydlig koppling till kommunens målarbete och långsiktig hållbar ekonomi i balans. I uppdraget ingår att utifrån en helhetssyn samverka med förvaltningar och den politiska ledningen i kommunen. Att utveckla och samordna ekonomiinsatser så att politiker och chefer får ett bra stöd och beslutsunderlag. Du har även det yttersta ansvaret för det strategiskt framåtriktade ekonomiska arbetet avseende omvärldsanalyser, föreslå förbättringar i det ekonomiska arbetet samt ur ett helhetsperspektiv driva utvecklingsprocesser inom ekonomiområdet. I ditt ansvarsområde ingår också att följa upp kommunens arbete med flerårsplaner, budget med mera.

Som ekonomichef ansvarar du för ekonomienhetens verksamhet, personal och arbetsmiljö och arbetar för att skapa goda förutsättningar för samarbete och kompetensutveckling inom avdelningen.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk utbildning i ekonomi eller motsvarande. Du ska flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomistyrning, rapportering och analyser från liknande arbete i politisk styrd verksamhet. Du ska även ha mycket goda kunskaper och erfarenhet av redovisning samt från självständigt arbete med att upprätta bokslut, budgetprocesser och prognosarbete.

För att lyckas i rollen ska du vara självgående, veta vad som behöver göras, har lätt för att prioritera och pendla mellan olika operativa och strategiska arbetsuppgifter. Chefserfarenhet från liknande arbete är ett krav.

Erfarenhet av att arbeta med ständiga förbättringar samt att leda en verksamhet i en tydlig riktning är meriterande.

Personliga egenskaper

För att trivas och vara framgångsrik i rollen som ekonomichef bör du vara strategisk och analytisk med förmåga att fokusera på helheten. Ha lätt för att samarbeta med andra på ett ödmjukt och prestigelöst sätt. Du är tydlig i din kommunikation och kan initiera och leda ekonomiprocesser.

Du har mycket god förmåga att utrycka dig väl i tal och text och kan förklara komplexa sammanhang på ett pedagogiskt sätt.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sater.se
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (1 dag kvar)