Förskollärare

Förskollärare

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj. Säters centrala förskoleområde består av 5 förskolor samt pedagogisk omsorg. För oss är kunskap och trygghet viktigt. I vår verksamhet arbetar drygt 279 barn och 55 pedagoger. Vår verksamhet förstärks av elevhälsan med specialpedagog samt en läs - och skrivutvecklare.

Arbetsuppgifter
Du planerar, genomför, dokumenterar, utvärderar och utvecklar utbildningen i enlighet med förskolans läroplan. Du arbetar för att skapa en spännande, lärorik och trygg lärmiljö för alla barn. Du ser vikten av att alla på förskolan är delaktiga och att ni arbetar som ett team. Du reflekterar tillsammans med dina kollegor över ditt och arbetslagets förhållningssätt och de pedagogiska miljöerna där undervisning sker. Som förskollärare har du även ett särskilt ansvar att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med övriga pedagoger på förskolan. Vi vill att du som pedagog sätter barnets intresse i fokus och använder dig av detta i arbetet på förskolan, att ha ett nära samarbete med våra vårdnadshavare är också en viktig del i verksamheten.

Kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet
Förskollärarexamen/legitimerad lärare mot de yngre åldrarna. Meriterande kvalifikationer
  • Goda datorkunskaper
  • Erfarenhet av pedagogisk dokumentation som ett verktyg för reflektion med kollegor och barn.
Personliga egenskaper
Personliga egenskaper
Som person vill vi att du är lyhörd, ansvarsfull och tycker om att samarbeta. Vårt arbete bygger mycket på samarbete, engagemang och utveckling och det är därför viktigt att våra pedagoger trivs i den miljön. Vi vill att du ska kunna ta ansvar för - och driva egna projekt, ha egna ansvarsområden och det är därför fördelaktigt om du är mål- och resultatinriktad samt har en analytisk förmåga.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.