Undersköterska till tillsvidareanställning sökes!

Undersköterska till tillsvidareanställning sökes!

Välkommen med din ansökan till Säters Kommun! Som anställd i Säters kommun har du hela tiden omsorgstagarens behov och önskan i centrum. Du sätter guldkant på tillvaron för de människor du har omsorg om. Du är en god kollega i en organisation som arbetar för att gemensamt göra ett av Sveriges viktigaste arbete.

På vårt korttidsboende Skönvik, vistas våra omsorgstagare under en begränsad tid och får hjälp med vård och omsorg, träning, rehabilitering eller återhämtar sig efter en tids sjukdom. Korttidsboendet kan även vara aktuellt för att ge närstående avlastning, antingen vid enstaka tillfällen eller mer regelbundet i form av växelvård. Den som erbjuds tjänsten blir anställd i Säters Kommun med placering på Korttidsboendet. Detta kan innebära att man vid tillfällen även kommer arbeta på andra enheter om behovet uppstår och kan möjliggöras.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du hjälper omsorgstagarna med deras behov utifrån gällande biståndsbeslut.
Du deltar i vårdplaneringar där du hjälper omsorgstagaren att föra sin röst samt delger deltagarna med vad ni som arbetsgrupp kan se att omsorgstagarens behov är samt hur dennes rehabilitering utvecklas.
I arbetet kan du behöva ge vård i livets slutskede. Du kommer möta människor som på olika sätt är sårbara exempelvis på grund av demens, funktionsvariationer, psykisk ohälsa samt tidigare eller pågående missbruksproblematik.
På uppdrag från vår sjuksköterska lägger du om sår, delar medicin och signalerar till sjuksköterska om eventuella vårdbehov uppstår eller förändras. Således krävs det att du har ett nära och bra samarbete med vår sjuksköterska som finns på plats varje vardag, dagtid. Övrig tid finns sjuksköterska i beredskap.
Du ansvarar för omsorgstagarens personliga omvårdnad och erbjuder denna olika former av aktiviteter anpassade till respektive individs behov och intresse. Det är viktigt att du arbetar med funktionsbevarande träning vilket innebär att du skall verka för att förbättra individernas förmåga genom att eftersträva ökad självständighet, där det är möjligt. Det är således viktigt att du har ett rehabiliterande förhållningssätt och intresse för att utveckla samt tro på varje enskild individs utveckling. Att vara tålmodig och arbeta motiverande är en självklarhet för att öka möjligheten att uppnå positiva resultat i rehabiliteringen.
I arbetet förekommer vidare arbetsuppgifter så som disk, tvätt och städ.
Tjänsten
innebär att du på ett rullande schema tjänstgör både dag, kväll och natt.
Helgarbete förekommer varannan helg.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för anställning:
Ska du vara 18 år eller äldre
Ska du uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
Ska du vara utbildad undersköterska eller ha annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig
Ska du vara bekväm med att dagligen använda digitala verktyg i ditt arbete.
Är det meriterande med arbetslivserfarenhet inom vårdyrket eller likvärdig yrkeserfarenhet
Är det meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom psykisk ohälsa, funktionsvariationer och missbruk, eftersom du i ditt arbete kan komma och möta detta i mötet med våra brukare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i arbetet med våra omsorgstagare. Vi söker dig som:

Har ett genuint intresse av att ge omsorg och omvårdnad av bästa kvalitet och äkta engagemang.
Är en flexibel och självgående person med stor empati för våra omsorgstagare.
Har god känsla för kulturell medvetenhet och har ett pedagogiskt arbetssätt.
Är en i arbetslaget och som har lätt att skapa relationer samt skapar ett bra underlag för ett trivsamt arbetsklimat.
Trivs i en omväxlande arbetsmiljö eftersom vilka våra omsorgstagare är och deras behov kan förändras snabbt.
Är serviceinriktad och strukturerad då detta är självklara egenskaper som krävs för yrkesrollen.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Undersköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säters kommun präglas av både småstad och landsbygd och ligger i hjärtat av Dalarna, med närhet till bra kommunikationer. I Säter hittar du lugnet, nära till jobbet, nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare tillvaro.

I Säters kommun arbetar vi aktivt med värdskapsarbetet som innebär att vi verkar för ett öppet förhållningssätt och ett bemötande utöver det vanliga. Detta gör vi genom att vara stolta, äkta, tillgängliga, engagerade och respektfulla. År 2020 ska vi vara Nordens mest attraktiva inlandsregion och det goda värdskapet ser vi som en viktig del i arbetet med att nå dit.