Livsmedelsinspektörer

Livsmedelsinspektörer

Samhällsbyggnadsförvaltningen är viktig för utvecklingen av kommunen och vårt team behöver din kompetens. För att skapa ett ännu starkare team som tar oss till nästa nivå i våra ambitioner, har vi succesivt expanderat och fyllt på med kompetenser på miljö- och byggenheten. Den närmaste framtiden kommer förvaltningen att ha en avgörande roll att utveckla och bygga staden. Tillsammans strävar vi efter att skapa hälsosamma livsmiljöer genom att arbeta med tillsyn av hälsoskyddet, livsmedelskontroll och miljöfarliga verksamheter. Miljö- och byggenheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen och har för närvarande 11 glada och trevliga medarbetare som vill välkomna dig i teamet.

Arbetsuppgifter
Annonsen gäller 2 tjänster. 1 tillsvidaretjänst och 1 tidsbegränsad tjänst på 1 år med ev. chans till förlängning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera och genomföra livsmedelskontroller, ge råd och information till medborgare och företagare. Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket innebär att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt. Arbetsuppgifterna avser främst kontroll enligt gällande livsmedelslagstiftning. Du kommer att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Vi använder Ecos 2 som ärendehanteringssystem. Löpande antagning tillämpas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom livsmedelsområdet, exempelvis miljö- och hälsoskyddsinspektör , livsmedelsagronom eller det vi bedömer är en motsvarande utbildning. Det är en stor fördel i arbetet om du är kreativ och lösningsfokuserad men även är pedagogisk i ditt bemötande och har en god analytisk förmåga. Andra förmågor vi sätter stort värde på är att du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete samt att du kan prioritera i dina arbetsuppgifter när det uppstår stressiga situationer. Vi ser gärna att du har jobbat några år som livsmedelsinspektör. Kontrollarbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du behärskar andra språk och har kunskaper inom miljölagstiftningen. B-körkort för manuell växellåda krävs.

Personliga egenskaper
För att fungera väl som livsmedelsinspektör är du självgående och tar ansvar för din planering och prioritering. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda reltioner med företagare och kollegor. Du kommunicerar på ett enkelt och förståeligt sätt. Du är flexibel och ansvarstagande. I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva bedömningar, ställa tydliga krav och stå för dina beslut.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.