Specialpedagog Centrala Elevhälsan Säter

Specialpedagog Centrala Elevhälsan Säter

Ett jobb med plats för att göra skillnad! Vill du ha ett intressant och utvecklande arbete med varierade arbetsuppgifter och ingå i ett tvärprofessionellt team med engagerade och kunniga medarbetare? Då ska du söka dig till oss! Vi välkomnar dig som kan och vill göra skillnad för våra barn och elever i Säters kommun.
Vi söker en utbildad specialpedagog eller någon som genomför sin utbildning till specialpedagog som vill ansluta sig till vårt team. Ett fantastiskt tillfälle att få vara med och driva elevhälsoarbetet i Säters kommun. Tillsättning av tjänsten önskas ske så fort som möjligt då tidigare specialpedagog redan avslutat arbetet. Intervjuer kommer därför ske fortlöpande.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som specialpedagog är att i samverkan med rektorer och övrig förskole- och skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att bidra till en god inkluderande lärmiljö för våra barn och ungdomar. Arbetet innefattar rådgivande, konsultativ verksamhet gentemot förskolans och skolans personal, fördjupade kartläggningar, utredningar, förebyggande och elevvårdande insatser. Specialpedagogerna initierar, planerar och genomför kompetensutveckling övergripande i kommunen i samverkan med rektorer och enhetschef för Elevhälsan. Specialpedagogen ska vara en kvalificerad samtalspartner/rådgivare för rektorer, pedagoger, elevassistenter och föräldrar i pedagogiska frågor. Specialpedagogen handleder personal individuellt och i grupp. Specialpedagogtjänsten är organiserad inom centrala Elevhälsan som är en kommunövergripande enhet med olika yrkeskompetenser för att möta barn och ungdomars behov för bästa utveckling, lärande och hälsa. På centrala Elevhälsan samverkar specialpedagoger, skolkuratorer, skolsköterskor, tal-språk- och hörselpedagog, språk-läs- och skrivutvecklare mot förskolan, pedagog i närvaroteam och skolpsykolog. Skolläkare upphandlas vid behov.

Kvalifikationer
Specialpedagogexamen alt utbildad pedagog som påbörjat specialpedagogutbildning
För den som blir erbjuden arbete hos oss kommer utdrag ur polisens belastningsregister begäras in innan anställning sker.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor och förhållningssätt. Du ska ha initiativförmåga och ett tydligt engagemang för arbetet med barn och ungdomar samt vara saklig och pedagogisk. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god samverkans- och organisationsförmåga, vara analytisk, flexibel och stresstolerant. I detta uppdrag är det viktigt att du skapar engagemang och goda relationer i den verksamhet som du arbetar inom, både mot barn/elever, vårdnadshavare, pedagoger, rektor samt kollegorna på Elevhälsan då vi arbetar i tvärprofessionella team.
Du vågar utmana pedagogerna i deras synsätt och bemötande. Du ser möjligheter till förändring och bidrar till att skapa situationer där nya idéer och förslag utvecklas i syfte att skapa goda inkluderande lärmiljöer.
Mer info
Område Säter
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för din familj.