Rektor grundskola - Sandviken

Rektor grundskola - Sandviken

- du drivs av att utveckla elevernas lärande och utveckling genom god undervisning byggd på forskning och beprövad erfarenhet

Kunskapsförvaltningens grundskolor är organisatoriskt indelade i tre grundskoleområden: Centrala, Västra och Södra grundskoleområdet. Varje grundskoleområde leds av en ledningsgrupp bestående av rektor samt ett antal biträdande rektorer.

Vi söker nu en rektor till det Centrala grundskoleområde
. I detta område ingår centrala skolorna Västanbyn och Murgårdsskolan, samt skolorna i Österfärnebo, Årsunda, Alsjö, Kungsgården och modersmålslärarna. Det utgör ca 240 medarbetare och därav 8 biträdande rektorer, samt ca 1 300 elever.

Arbetsuppgifter

Du rapporterar till Verksamhetschef, ingår dels i en rektorsgrupp av sex rektorer (tre för grundskolan, två för förskolan och en för gymnasiet), dels i grundskolans ledningsgrupp.

Uppdraget i ledningsgruppen innefattar bland annat att utveckla och förvalta förhållningssätt och perspektiv som ska genomsyra hur vi gemensamt leder hela grundskolan. Tillsammans strävar vi efter en hög måluppfyllelse samt att arbeta utifrån frågeställningar om hur förvaltning och verksamhet kan stödja varandras uppdrag. Som representanter i ledningsgruppen så har vi ett gemensamt ansvar för helheten och att vi genomför fattade beslut.

Centrala grundskoleområdet behöver en rektor med tydligt fokus på det pedagogiska ledarskapet och högre måluppfyllelse. Ditt ansvar blir att driva den strategiska pedagogiska utvecklingen i denna riktning och arbeta med att eleven fortsatt blir i fokus.

Du kommer att vara chef och ledare genom att leda andra ledare och chefer och ansvarar för att driva ett systematiskt och hållbart kvalitetsarbete i området men också inom grundskolan som helhet. Du kommer att ha övergripande ansvar för ditt skolområde gällande ekonomi, personal samt det strategiskt övergripande administrativa arbetet så som rapportering i vårt verksamhetssystem Hypergene.

Som rektor agerar du som en god representant för Sandvikens kommun, i samverkan med olika parter, såväl inom som utom förvaltningen.

Kvalifikationer

Du har relevant högskolexamen, meriterande är genomförd befattningsutbildning. Vi ser att du har några års arbetslivserfarenhet som skolledare, gärna inom grundskola. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet hos såväl medarbetare som andra du möter i ditt uppdrag.

Du har goda kunskaper inom IT, administration och ekonomi. Uppdraget kräver att du med ett strukturerat arbetssätt kan prioritera och nå satta tidsramar. Du kan kommunicera på ett tydligt sätt i både tal och skrift och har förmåga att få ditt budskap att nå fram till olika intressenter.
Du har en personlig mognad, förmåga att ta initiativ och analytiskt lösa olika problem. Du är även mål- och resultatinriktad samt kan se saker ur ett större perspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid ovan beskrivna personliga egenskaper.

Du har körkort och tillgång till bil.
Du anställs tillsvidare utifrån din grundkompetens, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning.

Om arbetsplatsen

Sandvikens kommuns förskolor och skolor styrs av både nationella och kommunala mål. Varje enhet följer upp och utvärderar sin verksamhet, gör en resultatanalys och formulerar utvecklingsåtgärder. Det är av yttersta vikt att var och en i organisationen ser och tar sitt ansvar för det gemensamma uppdraget att åstadkomma ett utbildningssystem av god kvalitet, där barn och elever, oavsett bakgrund, kan utvecklas så långt som möjligt.
Under rubriken Utbildning & förskola, www.sandviken.se finns ytterligare information om förskolan och skolan.

Kontaktpersoner

Birgitta Orrebo
Verksamhetschef
026-241464
birgitta.orrebo@edu.sandviken.se

Fackliga företrädare

Eva Aronsson
Sveriges Skolledare
026-241569
eva.aronsson@edu.sandviken.se

Malin Björnson
Sveriges Lärare
072-8805818

Anette Almström Kovacic
Sveriges Lärare
026-24 16 21
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Email Mejla Torgny Balkefors
Område Sandviken
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som ledare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och nyfikenhet. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.
I våra verksamheter arbetar 3000 människor inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas. www.sandviken.se

Sandviken erbjuder dig bland annat dessa förmåner
  • semesterväxling
  • årsarbetstid
  • friskvårdsbidrag
  • hälsofrämjande aktiviteter
  • extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen