Stadsarkitekt, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Stadsarkitekt, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Dina arbetsuppgifter

Vill du bidra med din kompetens som stöd i planprocessen och vid bedömningar i plan- och bygglovsärenden? Vill du medverka vid lovprövning och i den fysiska planeringsprocessen? Är du intresserad av att föra tidiga dialoger med exploatörer, konsulter och andra förvaltningar? Vill du främja en god bebyggd miljö med ändamålsenlig planläggning, ett attraktivt och sunt byggande samt en god byggnadskultur?

Stadsarkitekten är rådgivande i syfte att samordna och förena kommunernas övergripande kompetens i frågor om offentliga miljöer och bebyggelse ur ett arkitektoniskt perspektiv. Ditt ansvar är att bevaka allmänna intressen och att kommunernas mål och visioner ställs i fokus; ha helhetssyn. Du kommer också att synliggöra arkitekturens roll och betydelse vid attraktivt och hållbart byggande inom Västra Gästrikland utifrån översiktsplanernas intentioner. I den rollen ställs höga krav på din förmåga att förena god gestaltning med olika förutsättningar och krav. Rollen innebär att man delvis är en del i leveransen i den löpande verksamheten.

Din profil

Du har formell arkitektutbildning, som arkitekt, landskapsarkitekt eller planeringsarkitekt med myndighetsutövande erfarenhet från byggande och gestaltning. Du har god kunskap om aktuell lagstiftning i området, främst plan- och bygglagen och miljöbalken.
Uppdraget är en viktig del av kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbart byggande och en kulturell medvetenhet. Du är kommunikativ, initiativtagande och kreativ i din roll och trygg och stabil som människa.

Du samarbetar gärna och bjuder in till dialog. Du är lyhörd och pedagogisk och du har förmåga att inspirera, skapa delaktighet och tydlighet i gestaltningsfrågor.
Erfarenhet krävs.

Sandvikens Kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter, som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över. Föreningen erbjuder många aktiviteter och är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Känner du igen dig och tycker det här låter intressant? Sök tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 24 november 2019.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Clockwork rekrytering och har du frågor så kontakta gärna rekryteringskonsult Pernilla Antonsson på 073-351 27 31 eller till pernilla.antonsson@clwork.se.

Fackliga företrädare

Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
matti.lappi@sandviken.se

Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
marie-louise.broman@sandviken.se
Mer info
Område Sandviken
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, VGS, bildades 2016 som en gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan, bygg, miljö, hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i VGS är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. VGS arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare.
Du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.