Enhetschef Plan- och byggenheten, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Enhetschef Plan- och byggenheten, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som enhetschef för Plan- och byggenheten leder du 17 medarbetare inom verksamheterna detaljplanering, översiktsplanering, trafik, bygglov samt stadsutvecklingsfrågor. Du har en viktig nyckelroll i kommunernas framtida planeringsfrågor. Du tillhör ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen och rapporterar till förvaltningschefen och till den kommungemensamma nämnden. Att samarbeta är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet.

Med ett coachande förhållningssätt leder och stöttar du dina medarbetare för att på bästa sätt tillvarata kompetenser i syfte att uppnå enhetens mål. Du är strukturerad, vilket bl. a. visas i hur du fördelar och följer upp arbetet inom enheten. Du har helhetssynen för hur ett hållbart samhälle ska skapas, tar initiativ till och driver på utvecklingsarbetet för att nå dithän. Du har budget- och personalansvar för enheten.

Din profil

Du har en, för tjänsten, lämplig högskole-/universitetsutbildning, flerårig arbetslivserfarenhet samt kunskap om de lagar och förordningar som berör aktuella verksamheter. Du är en dokumenterat god ledare med erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar.
Vi letar efter dig som ser lösningar och möjligheter och får med dig människor. Som person trivs du med att leda, stötta och motivera andra. Du skapar och behåller goda relationer, som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du är stabil, resultatinriktad och självgående. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Om du har varit projektledare och har god processkunskap så är även det meriterande.

B-körkort är ett krav.

Sandvikens Kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter, som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över. Föreningen erbjuder många aktiviteter och är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Sista ansökningsdag är den 24 november 2019.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Clockwork rekrytering, har du frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Pernilla Antonsson på 073-351 27 31 eller till pernilla.antonsson@clwork.se

Fackliga företrädare
Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
matti.lappi@sandviken.se
Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
marie-louise.broman@sandviken.se
Mer info
Kontaktperson Pernilla Antonsson
Telefon 073-3512731
Område Sandviken
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning bildades 2016 som en gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan, bygg, miljö, hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare.
Du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.