Senior Business Controller till Sandvik Materials Technology

Senior Business Controller till Sandvik Materials Technology

Är du en senior Business Controller eller ekonomichef som söker en affärnära nyckelroll? Vi på Tube, som är en division inom Sandvik Materials Technology, söker en Business Partner till vårt affärsområde EMEA, en tjänst som innebär stort ansvar och möjlighet att påverka. Det här är en spännande roll för dig som vill verka såväl lokalt som internationellt.

Sandvik Materials Technology (SMT), som idag är ett affärsområde inom Sandvik, kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. EMEA är det största affärsområdet inom Tube och har ca 1100 medarbetare och en omsättning på ca 4 miljarder.

Ansvarsområden:

Som senior Business Controller arbetar du på konsoliderad nivå och vi har en decentraliserad modell där varje affärsområde har ansvar för sitt eget resultat. Rollen verkar väldigt affärsdrivet, har många kontaktytor och sitter med i ledningsgruppen som en viktig företrädare för finans. Du kommer att ha ett självständigt ansvar för övergripande Business Control och förväntas vara drivande även gällande effektiviseringar av processer, rutiner och rapporter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Strategiskt affärsnära stöd till ledningsgruppen och övrig organisation
  • Forecast och Budget
  • Analys, framförallt produktlönsamhetsanalyser och affärsanalys
  • Ansvarig för bokslut, månatlig resultatuppföljning och månatliga reviews
  • Strategiska projekt, såsom bl a inom system och kundservicelösningar
  • Personalansvar för en direktrapporterande medarbetare (i Tyskland) och nära samarbete med produktionscontrollers
Kvalifikationer och erfarenhet:

Till rollen som senior Business Controller söker vi dig med akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av en liknande roll. Den vi söker har verkat nära affären i ett kapitalintensivt bolag med verksamhet internationellt. Vi ser också gärna att du har en god grund i redovisning. Har du erfarenhet från process och produktion ser vi det som starkt meriterande. Eftersom SMT har dotterbolag världen över måste kommunikationsförmågan på engelska vara utmärkt, både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper:

För att trivas som Business Controller och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara affärsorienterad och bra på "stakeholdermanagement". Det här är en roll med många kontaktytor varför du kommer att ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk. Den vi söker har också pondus och god analytisk förmåga.

Placeringsort: Sandviken

Om Tube Divisionen:

Tube Divisionen, inom Sandvik Materials Technology, är en världsledande tillverkare av stång, billet, blooms och sömlösa rör i ett omfattande program av rostfria stål, nickellegeringar, titan, zirkonium och andra avancerade material.

Vi verkar på marknader som kemisk och petrokemisk industri, olja och gas och energisektorn.

Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processäkerhet och kostnadseffektivitet och i partnerskap med våra kunder strävar vi efter att möta framtidens utmaningar.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28:e februari 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Head of Controller, Senior Business Controller, Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
Mer info
Område Sandviken
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)