Områdesansvarig mek. tekniker

Områdesansvarig mek. tekniker

TEKNISKT KUNNIG & LÖSNINGSFOKUSERAD?
VI GILLAR DET MED DIG

Sandvik Materials Technology (SMT) är en världsledande tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. I vår underhållsorganisation inom SMT i Sandviken, Teknisk Service, arbetar vi mot målet att utveckla och förbättra våra anläggningars prestanda och minska de totala underhållskostnaderna – alltid med säkerheten främst.
Genom att uppmuntra till initiativ, innovation och ständiga förbättringar som en naturlig del av vår vardag har vi har både ambitionen och engagemanget att erbjuda teknisk expertis och leverera service i världsklass.
Vi verkar för att på ett säkert och kostnadseffektivt sätt leverera kvalitativa tjänster utifrån våra kunders behov, med visionen att minska antalet störningar i produktionen. Vi välkomnar alltid nyfikna medarbetare som vill lära sig mer om hur vi jobbar och som utmanar oss att hitta nya, hållbara och effektiva arbetssätt. Driftnära underhåll Primary söker en medarbetare till TSVP Borrstål 09. Avdelningen bedriver förebyggande och avhjälpande underhåll med egna resurser och koordinerar övriga stödresurser från Teknisk Service. Driftnära underhåll deltar i den operativa verksamheten enligt överenskommelse med produktionsorganisationen. Vi söker nu en noggrann och driven tekniker som vill vara med och leda arbetet mot en bättre och effektivare produktion.
Arbetsuppgifter:
Som områdesansvarig mek. tekniker ansvarar du för underhåll och förbättring av produktionsutrustning med syftet att öka eller upprätthålla driftssäkerhet, TAK-värde och kostnadseffektivitet. Du arbetar med förebyggande underhåll genom att skapa, utföra och anpassa FU-planer och analyserar, bereder, planerar, genomför och ansvarar för mindre och medelstora förbättringsåtgärder i maskinparken. Vid behov ansvarar du även för underhållsjobb samt beställning och ledning av entreprenörsåtgärder. Vidare stödjer du planerings- och beredningsprocessen, utför planerat avhjälpande underhåll, bidrar med tekniskt kunnande samt medverkar i projektledning/montageledning vid investerings- och ombyggnadsprojekt. Vi sätter alltid säkerheten främst och du utför ditt arbete i enlighet med Sandviks rutiner och processer för säkerhet, hälsa och miljö.

Din profil:

Vi söker dig som lägst har en gymnasieutbildning med teknisk inriktning, alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom mångårig arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har några års industriell erfarenhet från mekaniskt underhållsarbete och ett brett och djupt tekniskt kunnande om de industriella anläggningarna på ansvarsområdet. Du har goda baskunskaper inom förekommande IT-system och är väl orienterad i ritningskunskap. Du talar och skriver obehindrat på svenska. Då vi arbetar i en internationell miljö ser vi gärna att du även har goda kunskaper i engelska.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av ditt noggranna och systematiska arbetssätt.
Du är innovativ och med din goda ledarskapsförmåga driver du självständigt mindre och medelstora projekt, och du medverkar i investeringsprojekt som teknisk sakkunnig och utförare. Det är viktigt att du har stor förmåga och förståelse för systematiskt förbättringsarbete med syfte att höja anläggningseffektiviteten. Du kommunicerar väl med uppdragsgivare och kollegor för att lösa specifika och komplexa problem. Du är serviceinriktad och har alltid kunden i focus. I vår verksamhet möter du många olika typer av människor och du trivs med att skapa goda samarbeten och relationer där kundfokus, tydlig kommunikation och servicekänsla är nyckelord.
Skiftformen är i dagsläget dagtid med beredskap.

Att arbeta med oss:
På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!
Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?
Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jonas Lund, rekryterande chef, 026-26 04 86
Fackliga kontaktpersoner
Malin Löwenborg, IF Metall, 026-26 42 46
Välkommen med din ansökan senast 2019-05-24. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0008745.
För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Marie From, ansvarig rekryterare, 026-26 03 11
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.
Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2018 var cirka 15 miljarder SEK och antalet anställda omkring 6 000.
Mer info
Email Mejla Sandvik material technology
Område Sandviken
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 juni 2019 (12 dagar kvar)