Sandvik SMT i Sandviken söker Underhållstekniker

Sandvik SMT i Sandviken söker Underhållstekniker

TEKNISK EXPERT & PROBLEMLÖSARE?
VI GILLAR DET MED DIG

Produktion på Sandvik är mycket mer än produkter, teknik och processer - att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål ser vi som en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där vi kan tillverka högförädlade produkter med rätt kvalitet, i rätt tid och till lägsta möjliga kostnad.

Driftnära underhåll ansvarar för underhållsverksamheten mot olika produktionsavsnitt på Sandviks industriområde i Sandviken. Avdelningen bedriver förebyggande och avhjälpande underhåll med egna resurser och koordinerar övriga centrala samt externa stödresurser som behövs. Driftnära underhåll deltar i den operativa verksamheten enligt överenskommelse med produktionsorganisationen Vi söker nu en noggrann underhållstekniker som vill vara med och bidra till en mer effektiv maskinpark.

Arbetsuppgifter
Som underhållstekniker ansvarar du för att underhålla och förbättra produktionsutrustningar med syftet att öka eller bibehålla driftssäkerhet, TAK-värde och kostnadseffektivitet. Du analyserar, bereder, planerar, genomför och ansvarar för mindre och medelstora förbättringsåtgärder i maskinparken. Du arbetar också med förebyggande underhåll genom att skapa, utföra och anpassa FU-planer. Vid behov ansvarar du även för underhållsjobb samt beställning och ledning av entreprenörsåtgärder. Vidare stödjer du planerings- och beredningsprocessen, utför planerat avhjälpande underhåll samt bidrar med tekniskt kunnande och projektleda/montageleda vid investerings- och ombyggnadsprojekt. Du dokumenterar utfört arbete, arbetad tid, rotorsak och förslag till förbättring i gällande underhållssystem samt agerar protokollförare vid behov.

Din profil
Vi söker dig som lägst har en gymnasieutbildning med teknisk inriktning, alternativt har du skaffat dig motsvarande kompetens genom mångårig erfarenhet. Vi ser att du har några års industriell erfarenhet från underhållsarbete och ett brett och djupt tekniskt kunnande om de industriella anläggningarna på ansvarsområdet. Du har goda baskunskaper inom förekommande IT-system och du är väl orienterad i ritningskunskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt noggranna och systematiska arbetssätt. Du är innovativ och med din goda ledarskapsförmåga driver du självständigt mindre och medelstora projekt, och du medverkar i investeringsprojekt som teknisk sakkunnig och utförare. Det är viktigt att du har stor förmåga och förståelse för systematiskt förbättringsarbete med syfte att höja anläggningseffektiviteten, och att du även kommunicerar väl med uppdragsgivare och kollegor för att lösa specifika och komplexa problem.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-25.

Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id:R002909

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Anders Persson Olja & Gas/Cold, rekryterande chef, 026-26 06 76

Fackliga kontaktpersoner
Malin Löwenborg, IF Metall, 026-26 42 46

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare:
Marie From, 026 – 26 03 11
Mer info
Kontaktperson Marie From, 026 – 26 03 11
Telefon 026 26 03 11
Område Sandviken
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sandvik.se
Sista ansökningsdag 25 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter, tjänster och service som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2015 cirka 46 000 anställda, representation i cirka 150 länder och en omsättning på cirka 91 miljarder SEK.