Studie- och Yrkesvägledare

Studie- och Yrkesvägledare

Om företaget

Vill du som studie- och yrkesvägledare vara med och skapa förändring? Vill du ha chansen att verkligen göra skillnad på en arbetsplats som utmanar och utvecklar såväl dig som de personer som du vägleder? Då tror vi att du kommer trivas bra hos oss på Clockwork. Läs mer om jobbet som studie- och yrkesvägledare inom tjänsten Stöd och matchning.

Dina arbetsuppgifter

För att förstärka vårt team av studie- och yrkesvägledare söker vi nu en engagerad studie- och yrkesvägledare som drivs av utmaningar och som alltid tycker om att ge det lilla extra. Du arbetar för att stötta deltagaren i att gå från en oviss framtid till att hitta sin väg in på arbetsmarknaden. Detta gör du genom att genomföra karriärvägledning och motiverande samtal samt arbetar med att skapa strukturerade metoder för vägledning. I ditt arbete ingår även att stötta deltagaren i ansökningsförfarandet, informera om arbetsmarknadsläget samt anordna studiebesök och aktiviteter för att utveckla deltagarens självkännedom.

Du kommer att ingå i ett team med studie- och yrkesvägledare där din närmsta chef är en studie- och yrkesvägledare. I den här rollen ingår du även i ett team tillsammans med våra jobbkonsulter, där ni har ett tätt samarbete för att på bästa sätt hjälpa deltagarna till nästa steg i sin karriär. Du utgår från vårt kontor i Sandviken men kan också komma att stötta andra orter via digitala möten eller på plats.

För oss på Clockwork består dagarna inte bara av att hjälpa deltagaren till ett nytt jobb eller en utbildning - vi jobbar med människor för en bättre framtid!

Din profil

För den här tjänsten krävs det att du har en avslutad examen inom studie- och yrkesvägledning från högskola eller universitet.

Din energi får du av att skapa och bygga relationer med såväl deltagare som kollegor. Att arbeta självständigt är något du trivs med och du har förmågan att kunna ta snabba beslut på egen hand, självklart finns dina SYV-kollegor till stöd när du behöver det. För oss är det viktigt med samverkan och samarbete - dina kollegor finns där för dig på samma sätt som du finns där för dem.

Du trivs som bäst när det är högt tempo och därmed är det viktigt att du har förmågan att på ett effektivt sätt prioritera dina arbetsuppgifter. Din kommunikativa förmåga är god och du kan på ett pedagogiskt sätt stötta deltagarna i sin resa mot studier eller arbete. Vidare motiveras du av att stötta och leda människor i förändring och till utveckling samt har ett starkt engagemang och en god människokännedom. För att kunna samverka och etablera nya relationer behöver du ha ett B-körkort.

Ansökan

Känner du igen dig? Då tror vi att du skulle passa bra hos oss! Skicka in din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 2021-04-25. För mer information om tjänsten kontakta Ulrika Larsson på 073-351 27 51. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sandviken
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar bland annat med rekrytering och bemanning och vi brukar säga att vi är i "bättre framtidsbranschen" - för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller att hjälpa människor som befinner sig i en omställningssituation. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Vi tror därmed på en stark lokal närvaro.