Kart- och lantmäterichef, Västra Gästrikla...

Kart- och lantmäterichef, Västra Gästrikla...

- utvecklingsorienterad och tydlig ledare med stort samhällsintresse

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning bildades 2016 som en gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken - ca 53 000 invånare. Uppdraget är att utveckla samhällsbyggnadsprocessen utifrån framtida möjligheter och med organisationens kompetens i grunden. Hur ta sig an alla digitala lösningar?

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som enhetschef för Kart- och lantmäterienheten leder du 18 medarbetare inom verksamheterna kart, mät, geografisk information och KLM. Tillhandahållande av korrekt geografisk information och dess följdprodukter utgör en viktig och grundläggande del i samhället. Genom ett bra och nära samarbete, såväl inom samhällsbyggnadsförvaltningen som utanför med berörda aktörer, medverkar enheten till en hållbar och effektiv samhällsbyggnadsprocess.
Med ett coachande förhållningssätt leder och stöttar du dina medarbetare för att på bästa sätt tillvarata kompetenser i syfte att uppnå enhetens mål och få medarbetarna att växa med uppdragen. Du är strukturerad, vilket bland annat visas i hur du leder, fördelar och följer upp arbetet inom enheten. Du tillhör ledningsgruppen för samhällsbyggnadsförvaltningen och rapporterar till förvaltningschefen och till den kommungemensamma nämnden. Att samarbeta är en självklarhet för dig och du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. Du har budget- och personalansvar för enheten.

Kvalifikationer

Du är en god ledare med erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Vi letar efter dig som ser lösningar och möjligheter och får med dig människor. Som person trivs du med att leda, stötta och motivera andra. Du skapar och behåller goda relationer, som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du är stabil, resultatinriktad och självgående. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Om du har varit projektledare och har god processkunskap så är även det meriterande.
Du har en relevant högskole-/universitetsutbildning, flerårig arbetslivserfarenhet samt kunskap om de lagar och förordningar som berör aktuella verksamheter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Sandvikens Kommun (värdkommunen) erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter, som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över. Föreningen erbjuder många aktiviteter och är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands fortsatta utveckling!
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Sandviken
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.