Elkraftsingenjör till Sandviken Energi

Elkraftsingenjör till Sandviken Energi

- du optimerar kommunens elnät

Sandviken Energis affärsområde Elnät ansvarar för det lokala elnätet i Sandvikens kommun.
Vi söker dig som vill bidra i ett starkt och lösningsorienterat team med mycket positiv energi. Tillsammans bidrar ni till ständiga förbättringar av verksamheten och till en trygg och effektiv leverantör av samhällsviktiga funktioner.

Ditt uppdrag

Som elkraftsingenjör kommer du att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av ett effektivt elnät. Du arbetar med underhåll och drift av elnätet, vilket innefattar att utreda, analysera, utvärdera och driva igenom investeringar i syfte att förebygga och avhjälpa.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • sammanställer rapporter och samlar data över befintliga och framtida projekt och förstudier
  • leder och deltar i projekt
  • kartlägger och analyserar störningar i elnätet samt tar fram förslag och driver igenom förebyggande åtgärder
  • optimerar selektivplaner och reläskyddsinställningar
  • ansvarar för driften av kommunikationssystemen i och mellan våra anläggningar och system
Kvalifikationer

Vi ser att du som söker i grunden har en elkraftsingenjörsutbildning från högskola, yrkesutbildning eller motsvarande. Du har arbetslivserfarenhet av drift och underhåll av elanläggningar. Du är en van IT-användare och bekväm vid att arbeta i flera olika system.

Som person är du ansvarsfull, tar initiativ och har en god servicekänsla. Du är samverkansorienterad och har en god förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete. Rollen innebär mycket kontakter både internt och externt, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Mer info
Kontaktperson Anna Lindqvist
Telefon 0733-434262
Område Sandviken
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet. www.sandvikenenergi.se