Chef IT/Verksamhetsutveckling till Sandvik...

Chef IT/Verksamhetsutveckling till Sandvik...

- du utvecklar IT-strategier och processer

Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?

Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.

Chef IT/Verksamhetsutveckling kommer att ansvara för bland annat IT-arkitektur, den digitala arbetsplatsen, integrationslösningar, process- och informationsmodellering, systemägande (affärssystem, kartsystem) och IT-säkerhet. Dessutom leder du en enhet av fem verksamhetsutvecklare och en dokumentsamordnare.

Du har det övergripande ansvaret för IT-strategi och verksamhetsutvecklingsprocess och får möjlighet att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.
Du arbetar både operativt och strategiskt och får en viktig roll vid införande av nya system och tekniska lösningar, där du är delaktig från planering till driftsättning.

Du har personal-, budget- och ekonomiansvar din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.

Kvalifikationer:

Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap, verksamhetsutveckling och en bred och övergripande kunskap inom IT och teknik. Meriterande om du har erfarenhet av LEAN och ITIL. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!
Mer info
Kontaktperson Anna Lindqvist
Telefon 0733-434262
Område Sandviken
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 jan 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, gata, bredband, vattenkraft samt vatten och avlopp. Tillsammans är vi 150 medarbetare och omsätter cirka 500 miljoner kronor. Bolaget är också delägare i elhandelsföretaget Bixia AB.
Alla verksamheter inom Sandviken Energi-koncernen ska bidra till en långsiktig hållbar utveckling av Sandvikens infrastruktur, utifrån ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi återinvesterar våra vinster för att stärka Sandviken Energis konkurrenskraft och levererar prisvärda produkter med hög driftsäkerhet. www.sandvikenenergi.se