Biträdande Stadsarkitekt/senior planarkite...

Biträdande Stadsarkitekt/senior planarkite...

- Erfaren planarkitekt som vill utveckla samhällsbyggnadsprocess

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS) bildades 2016 som en gemensam förvaltning för de tre kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken - med totalt ca 53 000 invånare. Organisationen säkerställer en effektiv och rättssäker kommunal service för medborgare och näringsliv med ett brett utbud av tjänster för ökad tillgänglighet. Allt i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling.

Sandviken har tagit fram en översiktsplan och både Hofors och Ockelbos översiktsplaner är under framtagande. VGS tror på arkitekturen som redskap och vill bidra till att skapa hållbara och attraktiva livsmiljöer för många generationer framöver.

Ditt uppdrag:

Vill du bidra med din kompetens och därigenom utveckla och kvalitetssäkra VGS's samhällsbyggnadsprocess?
Med din gedigna erfarenhet leder, coachar och kvalitetssäkrar du hela planarbetet tillsammans med sex planarkitekter. Uppdraget är en viktig del av kommunernas samhällsbyggnadsprocess, vilket förutsätter ett genuint intresse för hållbart byggande och en kulturell medvetenhet.
Som biträdande stadsarkitekt och erfaren planarkitekt kommer du att arbeta både strategiskt och till viss del operativt med flera intressanta samhällbyggnadsprojekt. Just nu sker fler spännande etableringar och utvecklingsprojekt i de tre kommunerna. Det innebär ett intressant arbete att ta fram detaljplaner och planprojekt från idé till färdig plan. Du har många kontaktytor och arbetar exempelvis nära andra avdelningar, förvaltningar, byggföretag, privata fastighetsägare och politiker.

Du är en god ambassadör för verksamheten i dina möten med allmänhet och verksamhetsutövare.

Dina kvalifikationer:

Du har relevant högskoleutbildning inom fysisk planering eller likvärdigt. Du har gedigna kunskaper i plan- och bygglagen och kan driva komplexa utvecklingsfrågor strategiskt, uthålligt och pedagogiskt.
Som person är du kreativ, drivande och resultatinriktad och har ett strukturerat arbetssätt med hög kvalitet i fokus. Du har lätt för att samarbeta, skapa engagemang och tycker om att ge service.
Du behöver ha god datorvana och lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Välkommen att bli en nyckelperson för Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltnings fortsatta utveckling!

Fackligt förtroendevalda:

Marie-Louise Broman
VISION 026-24 11 00
marie-louise.broman@sandviken.se

Åsa Holmberg
Naturvetarna 026-24 04 87
asa.holmberg@sandviken.se

Matti Lappi
Sveriges Ingenjörer 026-24 13 78
matti.lappi@sandviken.se
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Sandviken
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hållbarhet samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att vidareutveckla vår förvaltning, och du har i detta arbete chans att bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för ca 70 medarbetare.