Beredare/Inköpare – SITAB Sandviken

Beredare/Inköpare – SITAB Sandviken

- nyckelperson till tillverkande industri inom svets & plåt

SITAB tillgodoser bygg-, stål- och pappersindustrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service. Med höga krav på utbildning och certifieringar arbetar de hållbart utifrån branschens kvalitetskrav, system och standarder. SITAB har verkstäder i Söderfors och i Sandviken, där huvudkontoret finns och ca 40 medarbetare. De startade 1989 och är ett stabilt företag som utvecklas hela tiden. Tillsammans de nära samarbetet med kunderna har de byggt upp en spetskompetens inom grova konstruktioner, beräkningar och tillverkning. Det nära samarbetet gör att de har en verksamhet som präglas av flexibilitet och kundanpassade lösningar.

Ditt uppdrag:

Som Beredare är du spindeln i nätet och utifrån kundernas förfrågningar bereder du underlag för inköp och produktion samt hållbara kalkyler för ett långsiktigt partnerskap med kunden. Du har troligtvis en grund inom svetsarbeten, vilket medför att du tar bra affärsmässiga beslut i offertarbeten i många fall via direktkontakter med kunden. Rollen blir en mix mellan administrativt arbete via ex. offertarbeten och kundkontakter. Men även interna kontakter tillsammans med produktionspersonalen om hur genomföra olika konstruktionsarbeten osv.

Kunden kommer främst från verkstadsindustrin, processindustrin eller byggbranschen där det ibland ställs krav kring certifering SS-EN 1090-1 och liknande. Du har ansvaret för att företaget inköpskanaler och underleverantörer för vissa produkter/produktionsarbeten.

Vem söker vi?

Du har troligtvis en god bakgrund inom industri, och gärna erfarenhet att inköp och/eller försäljning via mer komplext beredningsarbete. Du har säkerligen viss erfarenhet av att läsa ritningar, bereda arbeten och skapa en utvecklande affär för både företaget och kunden samt förståelse för kunders behov. SITAB är såklart beredda att ge dig kompletterande utbildning omgående, ex. att läsa CAD-ritningar.

Du gillar ett självständigt arbete - att dels arbeta med administrativa uppgifter och att dels ha kundkontakter. Du har lätt för att bygga långsiktiga relationer och har lätt för att prata med personer på alla nivåer. Du har en initiativförmåga som får saker att hända. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har körkort för minst personbil. Du är placerad vid huvudkontoret i Sandviken.

Välkommen att bidra till verksamhetens utveckling!
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Sandviken
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om SITAB: www.sitab.nu