Elkraftsingenjör till Sandviken Energi

Elkraftsingenjör till Sandviken Energi

Är du utbildad inom elkraft eller energi? Vi söker nu en person som vill vara med på en utvecklande resa hos Sandviken Energi. Vill du ta första klivet in på arbetsmarknaden eller är redo för nästa steg i karriären och vill få en gedigen erfarenhet inom elnät och eldistribution? Sök tjänsten idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en elkraftsingenjör till Sandviken Energi. Sandviken Energi arbetar fokuserat med ständigt förbättringsarbete med målet att utveckla en kostnadseffektiv organisation som arbetar långsiktigt och hållbart med underhåll och utveckling av distributionsnätet. Affärsområdet elnät ansvarar för att leverera ett stabilt elnät med hög leveranssäkerhet och kvalitet ut till kunderna. Sandviken Energi erbjuder dig en stimulerande resa och en möjlighet att vara med och utveckla deras elnät in i en spännande framtid.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sandviken Energi. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig 6 månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som elkraftsingenjör kommer du arbeta i en bred och varierande roll på avdelningen för nätutveckling. För att säkerställa att du kommer in i rollen på bästa möjliga sätt kommer du till en början att arbeta nära en kollega på avdelningen för att sedan succesivt övergå till mer självständigt arbete.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra nätberäkningar av befintliga nät samt förändringar vid ombyggnationer
 • Analysera och utreda åtgärder som rör elkvalité, säkerhet, prestanda etc.
 • Arbeta i samt vara med och utveckla framtida system inom övervakning, styrning av processer, fjärrstyrning och driftsystem.
Tjänsten passar dig som exempelvis vill ta det första steget ut i arbetslivet efter din examen eller som vill ta nästa steg i karriären och vill få en gedigen erfarenhet inom elnät och eldistribution, där du får en stor inblick i både verksamheten och branschen.

Vi söker dig som
 • Har avslutat en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom exempelvis elkraft eller energi, alternativt har annan likvärdig utbildning
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har tidigare erfarenhet från elnät eller eldistribution
 • Innehar B-körkort
 • Goda kunskaper av engelska i tal och skrift
Som person är du ambitiös, nyfiken och driftig, du besitter en stor vilja att utveckla både dig själv och din kompetens genom ett spännande och varierat arbete där du utmanas och får växa. För att trivas i rollen tror vi också att du är initiativtagande genom att komma med förslag på nya arbetssätt och vara med i utvecklingen av befintliga processer och rutiner. Vidare innebär arbetet att jobba i team varför du är social och samarbetsvillig. Slutligen ser vi naturligtvis att du gillar både analyser, beräkningar och triggas av klurig problemlösning.

Övrig information
 • Start: Augusti eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sandviken
 • Då tjänsten är säkerhetsklassad ska du vara svensk medborgare och säkerhetsprövning kommer att ske
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och önskemålet från Sandviken Energi är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sandviken Energi AB är ett energibolag med verksamhet inom fjärrvärme, elnät, vattenkraft, bredband,gatuunderhåll samt vatten och avlopp. Tillsammans är de cirka 150 medarbetare och omsätter mer än 420 miljoner kronor.
Läs mer på www.sandvikenenergi.se