Om företaget

Noblaskolan består av 14 för- och grundskolor som arbetar enligt devisen att elever som utmanas når längre. Genom en kombination av erfarna lärare, tydliga strukturer, trygghet och stöd ska eleverna få de bästa förutsättningarna för en bra skolgång. Noblaskolorna ligger i Boden, Göteborg, Helsingborg, Kävlinge, Nacka, Salem, Sundbyberg, Solna, Täby och Västerås. Noblaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Noblaskolan Rönninge omfattar förskoleverksamhet samt grundskola från förskoleklass till årskurs 3. Cirka 35 medarbetare och drygt 200 barn och elever utvecklas tillsammans varje dag. Vi ställer krav på såväl våra elever som på våra lärare, samt stöttar och utmanar varandra för att nå ännu längre. På så sätt ser vi till att varje elev når sin fulla potential och får med sig ett akademiskt självförtroende redan från start.

På Noblaskolan i Rönninge erbjuder vi dig ett ledaruppdrag där du får utrymme att tillsammans med kollegor arbeta med pedagogisk utveckling, kvalitetsfrågor och värdegrundsarbete. Våra medarbetare har en hög ambitionsnivå, är skickliga och engagerade i skolans utveckling.
För oss är det viktigt att det går bra för dig. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy; ett nätverk av kompetenta rektorskollegor samt service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring. Du får självklart även kollektivavtalade förmåner och försäkringar samt friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att på ett verksamhetsnära och tydligt sätt leda och utveckla förskolan, skolan och fritidshemsverksamheten samt övergripande ansvara för elever, medarbetare, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö.
Varje elev och medarbetare har det som krävs för att lyckas inom sig. Vår uppgift är att locka fram den potentialen genom att ställa krav, stötta och utmana. Som rektor ansvarar du, tillsammans med dina medarbetare, för att säkerställa en kvalitativ verksamhet. Du företräder skolan i olika externa sammanhang, kommunicerar med kommun och myndigheter samt leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. Du är skolans ansikte utåt och förväntas även bidra kollegialt tillsammans med övriga tretton rektorer inom Noblaskolan. Noblaskolan Rönninge står mitt i en spännande utveckling av verksamheten och dess mål och metoder där du som rektor har ett uppdrag att tillsammans med dina medarbetare arbeta med organisation och pedagogisk utveckling.

Din profil

Vi söker dig som drivs av möjligheten att påverka, är kommunikativ och lösningsinriktad. Du inspireras av att arbeta och leda en lärande miljö och har förmågan att förmedla mål och visioner samt presentera en strukturerad väg dit. Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Samtidigt kan du fatta svåra beslut och vara tydlig i ditt ledarskap. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.
När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du levererar vad du lovar och når resultat med bästa möjliga kvalitet. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa aktörer.

Du har tidigare erfarenhet av skolledaruppdrag och det är meriterande om du har erfarenhet av förskola och grundskolans tidigare år samt har en genomförd rektorsutbildning. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och förmågan att ta ekonomiskt ansvar för verksamheten.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning. Placeringsort Rönninge.

Rekryteringsprocessen hanteras av Clockwork Skolledare.
Har du frågor kring tjänsten? Kontakta ansvarig chefsrekryterare Sofi Centerman (sofi.centerman@clwork.se, 0733512733) eller Fred Hussein (fred.hussein@clwork.se, 0733512727). Vi intervjuar löpande och tillsättning kan ske innan annonstiden löper ut så skicka in din ansökan idag!
Sista ansökningsdag är 1 november 2020. Varmt välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Sofi Centerman
Telefon 0733512733
Område Salem
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork skolledare rekryterar och bemannar rektorer över hela Sverige.

Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se