Ekonomiansvarig till BGE i Sala

Ekonomiansvarig till BGE i Sala

Nu söker vi en Ekonomiansvarig till BGE i Sala, Enwell-koncernens största dotterbolagsgrupp bestående av ett borrbolag och ett installationsbolag med totalt 35 anställda i gemensamma lokaler.

Detta är en utvecklande roll för dig som gillar att arbeta både strategiskt och operativt. Du kommer arbeta nära verksamheten och, då detta är en ny roll inom BGE, finns goda möjligheter att forma rollen i samarbete med platschef. Kort sagt - en perfekt möjlighet för dig som trivs med att skapa kontroll, utveckla processer och arbetssätt och kunna påverka utvecklingen av verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.

Din roll
Som ekonomiansvarig kommer du ha en central roll och ett helhetsansvar för ekonomiprocesser inom BGE-koncernen. Lönehantering, merparten av löpande redovisning och leverantörsreskontra ligger i dagsläget på extern byrå medan kundfakturering sker i huset av erfaren kollega. Du rapporterar till platschef i Sala men har nära samarbete med regionens och koncernens övriga ekonomifunktioner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Äga processen för månads- och årsbokslut
 • Arbeta nära affären för att förstå dess möjligheter och risker
 • Ansvara för framtagande av rapporter, utveckla och följa nyckeltal samt föreslå åtgärder för att öka effektivitet och lönsamhet i verksamheten, i samarbete med regionens Business Controller
 • Ansvara för säkerställande av korrekt finansiell data och nyckeltal samt förbättra finansiell rapportering, både internt och till moderbolaget
 • Hantera kontakt med extern redovisningsbyrå samt kontakt med revisorer och myndigheter
 • Vara aktiv i arbetet med budget och prognos
 • Vara en aktiv del i den lokala ledningsgruppen och stödja företaget med att uppnå affärsmässiga mål
 • Hands-on approach till de ekonomirelaterade uppgifter som dyker upp i företaget – högt som lågt.

Kvalifikationer och erfarenhet
 • Relevant ekonomisk utbildning
 • Några års erfarenhet inom redovisning
 • Har intresse, och gärna erfarenhet, av att förstå och utveckla processer, lönsamhet och uppföljning
 • Du har ett systemintresse och en van användare av Excel. Erfarenhet av Power BI eller annat BI-system är meriterande.
Personliga egenskaper
Som person är du en proaktiv, målinriktad och självgående person som är duktig på att själv få saker gjorda men också har en förmåga att organisera och driva andras arbete. Du får inte vara rädd för att kavla upp ärmarna och göra vissa delar av ekonomiprocessen själv.

Placeringsort: Sala

Sista ansökningsdag: 2022-08-29

Frågor
Vid frågor gällande tjänsten hör av dig till: Kristoffer Sjökvist, tel: 072- 222 22 02

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare på Vattenfall Johan Macdonald, tel: 073-085 27 63

Mer om oss
BGE är en del av ENWELL.
Vi inom Enwell-gruppen brinner för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Vi befinner oss just nu på en spännande förändringsresa, där vi genom ett högt engagemang från kollegor och en entreprenöriell företagskultur vill konsolidera och professionalisera marknaden för hållbara energilösningar för villa och fastighetsmarknaden.

Bolagsgruppen ENWELL är idag ett av Sveriges ledande företag med fokus på hållbara energilösningar för svenska småhus- och villamarknaden. Koncernen består av ca 220 anställda, från Skåne till norra Dalarna och omsätter ca 500 Mkr. Företaget bildades 2013 genom att ett antal dotterbolag köptes upp av ENWELL. Bolaget är numera ett helägt dotterbolag till Vattenfall.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://enwell.se/
Mer info
Område Sala
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 aug 2022 (10 dagar kvar)