Teknisk Säljsupport Slurrypumpar i Sala

Teknisk Säljsupport Slurrypumpar i Sala

Vi kommer att lära dig allt du behöver veta för att bli den expert inom pumpar vi behöver. Det vi söker är Dig med rätt personlighet som även har drivet, problemlösningsfokus, teamkänsla och bra utbildning som grund.

Som "Sales & Application Support engineer" för Metsopumpar (pumpar för slitade media även kallat Slurrypumpar) är du en teknisk expert och stödjer våra olika Metsorepresentanter världen över men även våra interna organisationer i Sala. I denna grupp jobbar man framförallt mot Europa, Ryssland/CIS, Mellanöstern och Afrika. Metso erbjuder en arbetsplats med konkurrenskraftiga villkor och goda möjligheter till personlig utveckling. Du som är nyexad ingenjör och har erfarenhet av teknisk support har stora möjligheter här. Du kommer att vara kontaktpunkt internt mot många avdelningar och kommer bli expert inom tekniken kring våra pumpar och dess system.

Arbetsbeskrivning

Dina närmaste medarbetare är en grupp med stor mångfald och gruppen består av ca 10 personer. Varje person i supportteamet blir tilldelad ett visst geografiskt område inom Europa, Ryssland/CIS, Mellanöstern och Afrika, där ni ansvarar för teknisk support mot säljorganisationen och övriga tekniska avdelningar. Det är meriterande om du talar andra språk än svenska och engelska, till exempel tyska eller spanska. Du kommer att trivas hos oss om du tycker om att samarbeta i en global organisation. Till en början är det få resor i tjänsten, men på sikt kan det bli 4-6 resor per år. Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Ge support till säljarna för deras offertunderlag, framförallt dimensionering, val av pumpar och rörsystem till olika applikationer inom gruv- & tungindustrin.
 • Ge support till andra supportteam / tekniska avdelningar inom Metso globalt gällande pumpval.
 • Till viss del vara delaktig i orderhandläggning
 • Som Sales & Application Support engineer utbildar du även andra inom Pump genom exempelvis workshops och seminarier.
Kvalifikationer

För att trivas i denna roll behöver du har ett serviceorienterat sätt och självklart sätter du kundens behov högst på agendan. Vi eftersöker personer som uppfyller följande krav:
 • En högskoleingenjörsexamen inom ett tekniskt område.
 • God engelska i tal och skrift.
 • Hög känsla för service gentemot kunder och dina kollegor.
 • Nyfiken på andra kulturer och länder
Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av centrifugalpumpar och mineralbearbetning.
 • Tidigare erfarenhet av teknisksupport.
 • Tal i andra språk, till exempel tyska eller spanska.
 • Svenska i tal och skrift
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Metso

Metso i Sala är den enda Svenska tillverkaren av pumpar för riktigt slitande media. Vi har tillverkat slurrypumpar i Sala sedan 30-talet. Idag med export till hela världen. Metso kan erbjuda en spännande karriär med goda möjligheter att utvecklas. Vi fokuserar på din personliga utveckling, och tillsammans ger vi dig möjlighet att utvecklas där du är idag och föra din karriär framåt. Vi fokuserar på en god arbetsmiljö med hög teamkänsla.

Sista ansökningsdag:
2019-01-22. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt!

För information:
I denna rekrytering har Metso valt att samarbeta med Dfind Science & Engineering. Kontakta Rekryteringskonsult Katarina Eken för frågor om tjänsten, katarina.eken@dfind.se eller 072-237 33 87. Då denna roll är internationell vill vi att du ansöker med ditt CV och personligt brev på engelska.

Rekryteringsprocessen

Urval och telefonintervjuer görs de närmsta veckorna efter att ansökningarna har inkommit. Därefter bjuds de mest relevanta kandidaterna in till intervju. I våra rekryteringsprocesser genomgår även relevanta kandidater tester i form av personlighet och problemlösningstest. Innan beslut om anställning görs referenstagning.
Mer info
Kontaktperson Katarina Eken
Telefon 072 237 33 87
Område Sala
Yrkesroll Data & IT, Försäljning, Säljsupport, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 22 jan (5 dagar kvar)