Möller Bil Sala söker en ny Platschef!

Möller Bil Sala söker en ny Platschef!

Vår nuvarande Platschef för Möller Bil Sala närmar sig pension och vi söker därför en ny Platschef. Bilbranschen står inför stora utmaningar åren framöver och Möller Bil likaså. Vi har påbörjat en resa mot att bli Sveriges bästa arbetsplats och söker nu en Platschef med operativt ansvar för både försäljning och service till vår anläggning i Sala.

I rollen som Platschef blir det din uppgift att arbeta nära den dagliga verksamheten med medarbetare och utveckla organisationen för att nå våra mål. Du kommer ha personalansvar för 13 medarbetare som du motiverar och engagerar för att öka marknadsandelar och ge våra kunder service av absolut högsta kvalitet. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du kan se värdet av en kedjeverksamhet i Möller Bil och både dra nytta av och bidra till den.

Du rapporterar till VD för Möller Bil Sverige och medverkar även i tvärverkande arbetsgrupper inom organisationen. Du har också nära kontakt med generalagent, leverantörer och övriga samarbetspartners inom branschen. Resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder

Hos oss på Möller Bil erbjuds du en plats i en organisation med hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Vi erbjuder en möjlighet att arbeta med några av marknadens ledande bilmärken i en organisation där medarbetare har många utvecklingsmöjligheter. Vi har en stark företagskultur med vår värdegrund som bas för verksamheten: Öppen och ärlig, Initiativrik, Omtänksam och Tydlig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från roller där du haft både personal- och resultatansvar. Du är en god kommunikatör med förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du har grundläggande arbetsrättsliga kunskaper samt erfarenhet från samverkan med fackliga organisationer. Vi ser även att du har erfarenhet av bilbranschen där du samarbetet med generalagent och leverantör.

Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla vår arbetsplatskultur och därför lägger vi stor vikt på attityder när vi rekryterar. Att du kan identifiera dig med vår värdegrund är därför grundläggande. För att trivas och lyckas i rollen som Platschef ser vi därför att du är
  • Relationsskapande - Du är intresserad och visar förståelse för andra människor. Du är en god lyssnare, skapar dialog har förmåga att förmedla, förankra och engagera medarbetarna kring visioner och mål samt följa upp och vidta åtgärder vid behov
  • Strategisk - Du har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar efter detta
  • Engagerad - Du är motiverad, inkluderande och närvarande och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter för såväl affären som för dina medarbetare
Låter det intressant? Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök" senast 2022-05-31. OBS! Vi tar inte emot ansökningar via e-post! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Charlotte Ahlén eller VD Stein Ivan Solbakken.

Möller Bil Sala ingår i Möller Bil Sverige som är återförsäljare med fullserviceanläggningar för Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda och VW Transportbilar. Vi har idag verksamhet på 13 orter i Mälardalsområdet samt Göteborg och ca 750 medarbetare. Möller Bil ägs av norska Møller Mobility Group, ett familjeägt företag och ett av nordens största bilföretag. Företaget har verksamhet inom import, återförsäljning och finansiering. MMG har ca 4300 medarbetare i Norge, Sverige och Baltikum. Under 2020 omsatte Möller Bil Sverige 4,4 miljarder SEK.
Mer info
Område Sala
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Möller Bil
Hemsida http://mollerbil.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Möller Bil Sverige är återförsäljare med fullserviceanläggningar för Volkswagen, Audi, SEAT, KODA och Volkswagen Transportbilar. Vi har idag verksamhet på 12 orter i Mälardalsområdet och en Audi anläggning i Göteborg och ca 750 medarbetare. Ägare är norska Møller Mobility Group, ett familjeägt företag och ett av nordens största bilföretag. Företaget har verksamhet inom import, återförsäljning och finansiering. Møller Mobility Group har ca 4300 medarbetare i Norge, Sverige och Baltikum.