Vill du analysera Spectris IT- miljö?

Vill du analysera Spectris IT- miljö?

Spectris PLC är ett engelska bolag som har kontor runt om i hela världen! Just nu söker Academic Work en student med ett brinnande IT-intresse som vill skapa sig meriterande referenser under sin studietid. Är du en orädd person som vill ha ordning och reda omkring dig? Då är det här ett spännande deltidsjobb för just dig! Sök redan idag eftersom vi arbetar med löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker en student till Spectris. Spectris PLC är ett engelskt holdig bolag och består av ca 10.000 anställda runt om i världen. De är en ledande leverantör av produktivitetshöjande mätinstrument och av tjänster som berör datainsamling. I rollen kommer du att arbeta från ett av Spectris bolag BTG instruments AB kontor i Säffle, därifrån kommer du ha kontakt med de olika globala bolagen som ingår i Spectris.

I denna tjänst kommer du att skapa ett register för IT-miljö/IT-infrastruktur, du kommer skapa dokumentation över hela företagets it- lösningar. Detta kommer du göra genom en nulägesanalys av Spectris IT-miljö som sedan sammanställs för att skapa ett centralt register som kan användas för att arbeta proaktivt framåt med nya lösningar.

Du kommer få en gedigen introduktion samt få ett ramverk att följa för att nå det slutliga resultatet. Under hela projektet kommer du få stöttning samt ha en person nära till hands om du har några frågor eller funderingar.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Spectris. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig från och med april och till slutet av 2019.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta utifrån en tydlig plan och samla in information om de olika bolagens IT-miljö, det kommer du göra genom att boka in möten med ansvarig på IT-avdelningen, hålla mötena och sedan dokumentera detta för att sedan lägga in det i ett centralt register. All kommunikation ut mot de olika bolagen kommer att ske på engelska.

Du kommer till exempel att:
 • Ta kontakt med IT-ansvarig på de olika bolagen för att boka in möten.
 • Hålla möten över Skype för att samla in information om IT-miljön.
 • Dokumentera och registrera informationen i systemet Alfabet.
Tjänsten passar dig som vill skapa dig goda referenser under dina studier samtidigt som du får testa på en spännande och utmanande roll med mycket globala kontakter.

Vi söker dig som
 • Studerar minst 50% på högskola eller universitet och har 1 år kvar av dina studier.
 • Talar och skriver obehindrat på engelska eftersom all kommunikation inom företaget sker på Engelska.
 • Har ett flexibelt schema och har möjlighet att arbeta ca. 10 timmar i veckan.
 • Har goda kunskaper inom it och en god förståelse av IT-miljön.
Det är meriterande om du:
 • Studerar dataingenjör, systemvetare eller liknande utbildning.
 • Tidigare har arbetat med likvärdiga arbetsuppgifter.
 • Tidigare har arbetat med systemen Alfabet och Aris.
Som person är du kommunikativ genom att du på ett tydligt och välformulerat sätt anpassar ditt budskap utifrån mottagaren. Du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt som gör att andra kan arbeta utifrån ditt arbete. Du är uppmärksam på detaljer och ser till att noggrant följa upp ditt arbete över tiden för att inte lämna något åt slumpen.

Övrig information
 • Start: April
 • Omfattning: Deltid, ca. 20-30 Timmar i månaden.
 • Arbetstider: Kontorstider men med stor flexibilitet.
 • Placering: Säffle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Spectris önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Säffle
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Spectris här!