Tekniker till Nordic Paper i Säffle

Tekniker till Nordic Paper i Säffle

Academic Work söker en tekniker till Nordic Paper i Säffle. Nordic Paper är en papperskoncern belägen i natursköna Värmland samt i Norge. De finns på totalt fyra orter: huvudkontoret i Bäckhammar samt i Säffle, Åmotfors och i Greåker i Norge. För närvarande är de i en intressant utvecklingsfas med nya internationella och börsnoterade ägare vilket innebär att de även utvecklar och vidgar deras arbetsfält. Just nu söker de en tekniker som vill vara med på deras spännande resa!

Information om uppdraget

Fabriken i Säffle producerar cirka 30 000 ton massa och cirka 30 000 papper per år och är ett av fyra pappersbruk som Nordic Paper har under sina vingar. Nordic Paper har producerat papper i Skandinavien sedan slutet av 1800-talet och fortsätter att göra papper och massa av högsta kvalitet.

Pappersbruket i Säffle behöver nu stärka upp med ytterligare en tekniker som kommer att tillhöra produktionsorganisationen och leda den dagliga driften med fokus på kvalitet och produktivitet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nordic Paper.

Arbetsuppgifter

Som tekniker kommer du primärt att leda den dagliga driften av pappersbrukets maskin. Du kommer till exempel att:
 • Dagligen optimera maskinen med åtgärder
 • Följa upp driftsrondering samt avvikelser
 • Arbeta nära underhåll gällande arbetsorderhantering
Tjänsten passar dig som har en stor förståelse för processer och vill utvecklas i din yrkesroll som tekniker. Nordic Paper satsar på sina anställda i form av att involvera dem i utbildningar och uppdateringar vilket håller dig a jour med det senaste inom området.

Vi söker dig som
 • Tidigare arbetat med tekniskt arbete inom processindustrin
 • Har mycket goda datorkunskaper
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska då kommunikation med anställda och kunder sker på båda språken
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du

* Har utbildning inom relevant område

Som person är du praktiskt lagd och använder gärna dina tekniska kunskaper i arbetet. Du är initiativtagande och inte rädd att hugga tag i problem som uppstår under dagen din självgående förmåga lyser igenom i dessa lägen. Du kommer under dina dagar ha kontakt med många olika typer av människor som vänder sig till dig och av denna anledning bör du vara serviceinriktad och känna dig bekväm i gruppsammanhang.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Säffle
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordic Papers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Säffle
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Paper är världsledande inom greaseproofpapper och utvalda nischer inom oblekt kraftpapper. Greaseproofpappret tillverkas på fabriken i Säffle där cirka 170 av koncernens 600 anställda återfinns. 95 % av det som tillverkas exporteras världen över med största kunder i Japan och USA.