EHSQ manager till Tarkett

EHSQ manager till Tarkett

Vill du påverka framtidens utveckling genom att fortsätta Tarketts hållbarhetsresa med ekodesign och slutna kretslopp? Är du den personen som drivs av förbättringsarbete och vill driva utveckling? Har du förmågan att se hur Miljö, Hälsa, Säkerhet och Kvalitet hänger ihop och måste samordnas för att få en helhet då ska du söka tjänsten hos oss!

På Tarkett prioriterar vi miljö, hälsa, säkerhet och kvalitet (EHSQ) och arbetar aktivt och medvetet för att skapa en kultur där säkerheten alltid kommer i första hand. Som EHSQ-Manager ansvarar du för att utveckla och implementera arbetet inom miljö, hälsa, säkerhet och kvalitet. En väl fungerande EHSQ-struktur möjliggör många fördelar för oss och därför tar vi uppgiften på största allvar.
Du ansvarar för en grupp med 9 st medarbetare inom kvalité samt en direktrapporterande chef inom Arbetsmiljö- och Säkerhet. Du rapporterar till vår Plant Director och du är också en viktig medlem i vår ledningsgrupp.
Du leder arbetet med vårt verksamhetsledningssystem och ansvarar för våra revisioner, såväl interna som externa, samt är vår kontaktperson gentemot certifierande företag. I ditt ansvar ligger också att följa upp eventuella avvikelser och säkerställa att dessa blir implementerade i rätt tid och med god kvalitet.
Tjänsten innebär också att du noggrant följer upp resultat, driver projekt samt säkerställer efterlevnad av lagar och krav inom dessa områden. Vidare kommer du att identifiera avvikelser, komma med åtgärdsförslag och ansvara för handlingsplaner. Du arbetar med ständiga förbättringar tillsammans med ledning och anställda på företaget.
En annan viktig del av arbetet som EHSQ-Manager är att planera och systematisera utbildningar samt kunna ge råd och stöd till verksamheten. Du har förmågan att skapa engagemang och intresse för EHSQ och förväntas obehindrat kunna kommunicera på olika nivåer i organisationen på ett snabbt och övertygande sätt.
Tjänsteresor förekommer som en del i förbättrings- och utvecklingsarbetet.
Din bakgrund
För att lyckas i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet av arbete med verksamhetsledningssystem, arbetsmiljö och miljöfrågor från tillverkande industri. Arbete med kvalitet, myndighetskontakter och revisioner samt rapportering är meriterande. Du har dokumenterad ledarerfarenhet samt vana att agera i internationell miljö.
För att trivas i rollen är det viktigt att du är drivande, självständig och har fallenhet och intresse för att koordinera, kommunicera och följa upp att saker blir gjorda. Du är noggrann, strukturerad och uthållig. Du har ett professionellt och proaktivt förhållningssätt, speciellt i kontakter med myndigheter, och ser värdet av att samarbeta och hjälpas åt. Du kan identifiera möjligheter och vill ständigt utveckla och förbättra. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet med extra fokus på Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av engagemang, ledarskap och ett utpräglat arbetsmiljötänk.
Kontakt och ansökan
Tarkett samarbetar i den här rekryteringen med Jefferson Wells, en del av ManpowerGroup, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vid frågor, eller för mer information, vänligen kontakta rekryteringskonsult Carina Berg på 0703-770747alternativt carna.berg@jeffersonwells.se Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 9 april. Välkommen med din ansökan!
Om Tarkett
Med en historia på 140 år är Tarkett världsledande inom innovativa golv- och sportytor, med en nettoomsättning på 2,8 miljarder euro 2021. Erbjuder ett brett sortiment av produkter inklusive vinyl, linoleum, gummi, matta, trä, laminat, konstgjorda gräsmattor och friidrott spårar koncernen kunder i över 100 länder över hela världen. Tarkett har 12 000 anställda och 34 industrianläggningar och säljer 1,3 miljoner kvadratmetergolv varje dag för sjukhus, skolor, bostäder, hotell, kontor, butiker och idrottsplatser. Tarkett har åtagit sig och har ett stort engagemang i att förändra spelplanen gällande cirkulär ekonomi och har implementerat en miljöinnovationsstrategi baserad på Cradle to Cradle-principer, med det slutliga målet att bidra till människors hälsa och välbefinnande och bevara naturligt kapital.
Mer info
Kontaktperson En del av ManpowerGroup
Telefon 0703770747
Område Ronneby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Jefferson Wells
Sista ansökningsdag 30 mars 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jefferson Wells är ett av Sveriges största konsultbolag av chefer och specialister inom ekonomi, executive, marknad & försäljning, inköp & logistik och ingenjörsområdet. Vi har den unika förmånen att samarbeta med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område och som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Hos oss kan du både gå som tillsvidareanställd konsult på ett specifikt uppdrag eller som samarbetspartner med eget företag.