Teleingenjör – Sensor

Teleingenjör – Sensor

Försvarsmakten söker en ny medarbetare med inriktning Sensor till FMTIS genomförandeavdelning i Ronneby.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT med totalt 32 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Du kommer bl. a att utföra drift och underhåll på Försvarsmaktens Sensor system som är en del i övervakningen av Sveriges territorium.

Bland annat följande områden ingår i arbetet:
 • Felavhjälpning och underhåll av Försvarsmaktens Sensor system samt hissystem i master.
 • Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer.
 • En del av arbetet utförs på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.
 • Tjänsten innebär också att samverka med kollegor inom andra teknikområden samt externa leverantörer.
Vi erbjuder dig
Verksamheten erbjuder stor variation och lärande komplexitet samt goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriär.

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter då vi även deltar i den militära verksamheten. Det gör vi på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska militära moment. Deltagande i övning kan också förekomma där vi utför våra arbetsuppgifter i uniform och under andra förutsättningar.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
KRAV

Kvalifikationer
 • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning med inriktning: El /Mekanik /Telekom eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
 • Körkort lägst B
 • God fysik
 • Datorvana
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person är du en "lagspelare" med positiv attityd. Du är driven och har högt säkerhetstänk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med Sensor/Radar - system på tex fartyg eller andra anläggningar
 • Godkänd för klättring
 • Militära förarbevis
 • BE-CE-körkort
 • Genomförd militär grundutbildning eller erfarenhet från tex Hemvärnet
Övrigt
Tillträde sker efter överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 mån provanställning.
Placeringsort är Ronneby.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Tele, Linda Nordström, nås via växel: 0505-451000.

Fackliga företrädare
OFR/ S Martin Sparr,
SEKO Matz Felix,
SACO Pär Lohman,
Samtliga nås via växel 0505-451000.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Ronneby
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (15 dagar kvar)