Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Skvadronsförvaltare till 3.helikopterskvadron

Ansök nu
Om enheten

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 3.Helikotperskvadrion i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17)

3.Helikopterskvadron har huvudsaklig inriktning på sjöoperativ verksamhet vilket innebär ett tätt samarbete med marinen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad i skvadronsledning och lyder direkt under skvadronchefen.
  • Ingå i skvadronens ledningsgrupp och därigenom vara främste företrädare för specialistofficerskategorin.
  • Delta i ledningen av skvadronen så väl vid produktion som vid operationer.
  • Självständigt bereda och driva ärenden inom skvadronens ansvarsområden.
  • Delta i planerings- och försörjningsprocessen avseende personalfrågor.
Kvalifikationer
  • Förvaltare SO 8
  • Körkort minst B behörighet
Personliga egenskaper

Som skvadronsförvaltare är du öppen, lyhörd, förtroendeingivande och har ett stort engagemang för skvadronens utveckling. Detta gäller såväl personalens utveckling som förbandets förmågor. Som SO förväntas du har fokus på systemkunskaper, direkt ledarskap och detaljupplösning i arbetet genom djup erfarenhet. I rollen främsta företrädare lägger vi stor vikt vid individuell lämplighet, föregångsmannaskap och förmåga till både bra samarbetsförmåga och självständigt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Erfarenhet från marin verksamhet och operationer

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Ronneby
Arbetsresor ingår i tjänsten
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen

C 3.hkpskv Kk Niklas Wiklund

Fackliga företrädare

OFRO/O HKPFLJ Hans Lundgren

OFR/S HKPFLJ Caroline Nilsson

SACO-S HKPFLJ Annelie Helmersson

Seko HKPFLJ Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 okt. 2023 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare