Hoppa till innehåll
Ansök nu
BLEKINGE FLYGFLOTTILJ SÖKER
Flygtekniker
till 21 och 22 Flygunderhållskompanierna
Vill du vara en del av försvarsmakten och flygvapnet och bidra med vår flygtidsproduktion i ett mestadels praktiskt arbete där du arbetar både självständigt och tillsammans med övriga kollegor?
Vi söker nu dig som vill arbeta som Flygtekniker på ett av våra kompanier.
21 och 22. Flygunderhållskompanierna är de kompanier vid Blekinge Flygflottilj/F17 som ansvarar för den tekniska underhållstjänsten av JAS 39 Gripen.
Kompanierna består av flygunderhållsplutoner samt en Ammunition- och Basmaterielpluton.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Bakre underhåll, reparationer och modifieringar i samband med tillsyner på JAS 39 Gripen.
I ditt arbete kan även förekomma klargöringstjänst samt förebyggande och avhjälpande underhåll på JAS 39 Gripen och andra uppgifter som förekommer på ett flygunderhållskompani.
Krav:
  • Intygsbehörighet lägst flygtekniker Kat B1
  • B Körkort (manuell växellåda)
Meriterande:
  • Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
  • Intygsbehörighet lägst Kat B1 JAS39C/D
  • Kunskap om arbete av underhållplanering
Personliga egenskaper:
Vi söker dig med personliga egenskaper som präglas av noggrannhet samt att du arbetar med ett säkerhetstänk i fokus.
Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt men även att du har en god förmåga att samarbeta och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Det är av vikt att du omhänderta din egen utveckling i arbetet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Det kommer att genomföras övningar då du ibland kommer att arbeta på annan plats. Vi kommer även att bygga på din kompentens med ett antal utbildningar som oftast genomförs på annan ort.
Du kommer att få genomföra Grundläggande Soldatutbildning (GSU) för att kunna verka i krigsbefattning under alla beredskapsgrader.
Arbetsort: Ronneby
Tillträde enligt överenskommelse
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Kompanichef Christian Mattisson 0457-47 16 10, Kompanichef Johan Lubell 0457-47 17 10, Servicechef Roger Anjou 0457-47 16 20 eller Servicechef Mattias Persson 0457-47 17 20.
Facklig företrädare:
Hans Bergvall, OFR/O, 070-949 06 08
Peter Bohnsack, OFR/S, 070-857 40 06
Jan-Anders Nilsson, SEKO, 073-422 23 40
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På flottiljen utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare