Kort om tjänsten

Som kyrkoherde i Ronneby Pastorat leder du verksamheten i 13 kyrkor på landsbygden i vackra Blekinge. I din organisation finns fyra väl inarbetade verksamhetschefer, här får du tid att rikta ditt fokus mot att utveckla pastoratet. Utöver en modern och framsynt tjänst finns här en fantastisk boendemiljö, bra skolor och hjälp att hitta jobb för medföljande familjemedlemmar. Här erbjuds en kombination av stimulerande arbete och livskvalitet!

Sökord: kyrka, kyrkan, präst, prästvigd, komminister, församlingsutveckling

Om verksamheten

Ronneby pastorat ligger mitt i Blekinge, Sveriges trädgård. Här har du nära till både skog och öppna landskap, sjöar och hav. Att bo i Blekinge är som att bosätta sig i sitt semesterparadis på heltid. Här finner du villor nära havet och lägenheter i central stadsmiljö. Karlskrona och Karlshamn är bara en halvtimme bort med goda tågförbindelser.

Svenska kyrkan i Ronneby består av Ronneby och Bräkne-Hoby församlingar. Pastoratet har ca 18.000 kyrkotillhöriga och vi är ett 80-tal medarbetare. Vi har nyligen gjort en omorganisation med en tydlig linjeorganisation för att möjliggöra för vår nya kyrkoherde att kunna fokusera på församlings-och verksamhetsutveckling.

Pastoratet sträcker sig över hela Ronneby kommun och innefattar både stad och landsbygd. I pastoratet finns 13 kyrkor och 11 kyrkogårdar.

Vi kan idag erbjuda en arbetsplats med väl inarbetade, engagerade och kreativa medarbetare. Kyrkoherden har en ledningsgrupp som består av kyrkoherden, kyrkogårdschefen, HR-chefen, fastighetschefen och kyrkokamreren. Vi har idag fyra personalansvariga verksamhetschefer för våra diakoner, musiker, församlingspedagoger och väktare/värdinnor.

Vi har aktiva förtroendevalda som är engagerade i vårt församlingsarbete och därför har god förståelse och kunskap om pastoratets verksamhet.

Allt sammantaget så kan vi erbjuda goda förutsättningar för dig som ny kyrkoherde att, tillsammans med anställda och förtroendevalda, sätta såväl närliggande som långsiktiga mål för pastoratets utvecklingsarbete.
Läs mer på www.svenskakyrkan.se/ronneby

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av arbetet som kyrkoherde eller som brinner av iver att ta steget till denna tjänst, kanske efter några år som arbetsledande komminister.

Du vill arbeta strategiskt och övergripande med utveckling av församlingens verksamhet och dina medarbetare. Som ledare ser du församlingsbor, anställda, förtroendevalda och volontärer som viktiga resurser. Tillsammans är ni ett starkt team som lyfter varandra.

Troligen har du en önskan att bo nära naturen med alla de fördelar det har.

Frågor och upplysningar om tjänsten besvaras av:
Kyrkoherde Gunnel Alvhäll, 0457 - 45 52 92
Kyrkorådets ordf. Aina Svensson, 0709 - 46 63 13
HR-chef Isak Högelius, 0457 - 45 53 46

Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 20 juni. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten med CV, personligt brev och behörighetsintyg på olika sätt:

* via annonsen på Dreamworks hemsida, www.dreamwork.se
Din ansökan kommer att vidarebefordras och diarieföras enligt kyrkans regler.
  • via mail till ronneby.pastorat@svenskakyrkan.se
  • via post till
Svenska kyrkan Ronneby
Kyrkogatan 24
372 30 RONNEBY
Märk kuvertet med "kyrkoherde tjänst"

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 0708 121 121, alternativt lena.lillier@dreamwork.se
Mer info
Kontaktperson Lena Lilliér
Telefon 0708 121121
Område Ronneby
Yrkesroll Organisation & ledning, Service & Kundtjänst
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 20 juni 2021 (44 dagar kvar)