Teletekniker med inriktning Sensorsystem

Teletekniker med inriktning Sensorsystem

Vid genomförandeavdelning Ronneby är vi 23 personer som utför drift och underhåll av Försvarsmaktens Tele och IT system. Vi säkerställer kommunikationen för Försvarsmaktens övriga förband och är placerade vid Ronneby Garnison med södra Sverige som arbetsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Självständigt, eller i arbetslag arbeta med felavhjälpning och underhåll av Försvarsmaktens Sensor-system.
 • Tjänsten innebär samverkan med kollegor inom andra teknikområden samt externa leverantörer.
 • En del av arbetet utförs på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.
 • Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer.
Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom södra Sverige, främst Blekinge, Öland Småland och Skåne.

Kvalifikationer:
 • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning med inriktning: El /Mekanik /Telekom eller motsvarande kunskaper gällande inriktningen förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i både i tal och skrift.
 • Körkort lägst B.
 • God fysik.* Datorvana.
Meriterande:
 • Erfarenhet av arbete med Sensor/Radar - system på tex fartyg eller andra anläggningar.
 • Godkänd för klättring.
 • Militära förarbevis.
 • BE-CE-körkort.
 • Elbehörighet.
 • Genomförd militär grundutbildning.
Personliga egenskaper:
Personliga egenskaper: Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person har du positiv attityd är driven och har högt säkerhetstänk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid upplysningar välkommen att kontakta:
Sektionschef Christina Brehmer, tfn 0457-471493,
Avdelningschef Joakim Åstrand, tfn 0457-471463.

Fackliga företrädare: 

OFR/ S Martin Sparr, tfn 019393580,
SEKO Jörgen Stehn, tfn 070-677 99 21,
SACO Pär Lohman, tfn 0589-408 33.

Övrigt:
Placeringsort: Kallinge/Ronneby.
Tillträde snarast enligt ök.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Då försvarsmakten kontinuerligt strävar efter att bli en mer jämställd organisation så ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Ronneby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 apr (16 dagar kvar)