Specialist sjuksköterska på heltid till 25.Flygbasjägarkompaniet

Specialist sjuksköterska på heltid till 25.Flygbasjägarkompaniet

Om förbandet
Flygbasjägarkompaniet är Flygvapnets spetskompetens för att skydda luftstridskrafternas personal, farkoster och baseringsplatser när hotbilden är oklar eller förhöjd. Flygbasjägarpatruller kan under flera dygn verka självständigt i alla miljötyper, över stora ytor och på långt avstånd från egna förband. 25. Flygbasjägarkompaniets sjukvårdsorganisation har i huvudsaklig uppgift stötta förbandet med utbildning inom de medicinska behov som ryms inom förbandets uppgifter. Sjukvårdspersonalen stödjer också förbandet med sjukvårdsberedskap och insatssjukvård i samband med operationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som specialistsjuksköterska på 25.Flygbasjägarkompaniet sätter vi höga krav på tillgänglighet och en bred kunskap inom de medicinska kompetenser som ryms inom förbandets uppgifter. Din arbetstid fördelas mellan tjänstgöring på kompaniet och klinisk tjänstgöring inom den civila vården. Du förväntas representera både kompaniet, förbandet F17 och Flygvapnet som kompetensbärare inom sjukvård i olika arbetsgrupper och andra förbandsexterna kontexter i Försvarsmakten och internationellt

I arbetsuppgifterna ingår att:
 • Planera, genomföra och utveckla sjukvårdsutbildning av sjukvårdare, soldater och legitimerad personal.
 • Arbeta med stående ordar för medicinska tillvägagångsätt på förbandet.
 • Stötta förbandsläkaren med delegations arbete för kompaniets sjukvårdare.
 • Stötta med medicinsk insatsplanering vid nationella och internationella insatser och övningar.
 • Ingå i förbandets traumagrupp vid utbildning övning och insats.
Kvalifikationer
 • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom anestesisjukvård.
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet. Kunskaperna skall vara aktuella.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska.
 • Fullt frisk och uppfyller Försvarsmaktens fysiska baskrav
 • B-körkort
Meriterande
 • Tidigare tjänstgöring på lätt traumagrupp, lätt kirurgigrupp eller patrullförband.
 • Militär grundutbildning motsvarande värnplikt, GSU/GMU eller annan svensk militär utbildning.
 • Erfarenheter av blodprodukter i en prehospital miljö.
 • Utbildning och erfarenheter i att leda större medicinska insatser.
 • Tidigare utlandstjänstgöring
 • Instruktör i PHTLS.
 • Huvudinstruktör i TCCC.
 • Instruktör MTR/A.
Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under ibland arbetsintensiva perioder. Du behöver vara en initiativrik problemlösare med god analytisk och social förmåga med verksamhetsutveckling i fokus. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande såväl psykiskt som fysiskt. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. Resor nationellt och internationellt är vanligt förekommande.

Typ av anställning: Tillsvidareanställning (CVAT, heltid). Provanställning på sex månader tillämpas.
Arbetsort: Ronneby
Tillträde: Efter överenskommelse.

Urval och intervjuer
Urval sker under v 49. Intervjuer och tester kommer att genomföras fortlöpande vid F17 i Ronneby. Slutligt urval sker under v XX

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Om tjänsten: Anton Serler, sjukvårdfunktionsföreträdare 25. Flygbasjägarkompaniet, tel: 070-641 24 18, anton.serler@mil.se.
Om rekryteringsprocessen: Maria Sääf Westin, Bemanningsavdelningen FömedC, tel: 070-596 23 38, maria.saaf@mil.se

Fackliga representanter
Hans Bergvall, OFR/O, 070-949 06 08
Peter Bohnsack, OFR/S, 070-857 40 06
Jan-Anders Nilsson, SEKO, 073-422 23 40

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-04

Särskilt om personuppgiftsbehandling i LIME CRM

När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På flottiljen utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Ronneby
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (7 dagar kvar)