Sambandstekniker

Sambandstekniker

Blekinge flygflottilj söker
Sambandstekniker till 244.Sambandstroppen 24.Flygbaskompaniet på Basenheten
Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en arbetsplats som präglas av motiverade och engagerade medarbetare som har en serviceinriktad roll där vi dagligen samverkar med andra avdelningar och har en kontinuerlig kontakt med våra kunder. Då kan du vara den vi söker!
Du kommer att arbeta på 244 Sambandstroppen vars uppgift är att säkerställa teknisk drift och underhåll av Ronneby Flottiljflygplats. Detta innebär till stor del att se till att den tekniska utrustningen fungerar och att flottiljen samt förbanden har tillgång till system och infrastruktur som krävs för att lösa sin uppgift. Du skall även vara beredd att stödja vad gäller andra uppgifter kopplade till 24.Flygbaskompaniet som vi tillhör organisatoriskt.
För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa och eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör och har du samma ambition kommer du att trivas hos oss.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att säkerställa drift och underhåll inklusive felsökning och reparation av bl.a. nedanstående typer av system.
Tekniska utrustningar som finns runt en flygplats där bland annat flygtrafiksystem, IT-system, nätverksteknik, fibersystem, meteorologisystem, radarsystem, strömförsörjningssystem mm ingår.
Drift och underhåll av datanätverk och servrar.
Transmissionsresurser så som fiber och koppanät med tillhörande utrustningar
Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader
Uppföljning av teknisk dokumentation
Krav
Godkänd gymnasieutbildning med inriktning mot el/tele/data eller motsvarande.
B-körkort
Godkänd läkarundersökning

Meriterande
Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
IT-system
Nätverksteknik
Transmissionsteknik (analog och digital)
Radarteknik
Analog- och digitalteknik
Radioteknik
Motorteknik, mekanik
Elkraft
Erfarenhet av arbete inom el-, tele- och datakommunikation
Personliga egenskaper
Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att samarbeta med olika intressenter både internt och externt så vi når våra uppsatta mål.
Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.
Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Som person ser vi att du är serviceinriktad, flexibel och har ett högt säkerhetstänkande.
Tjänsten bedrivs delvis ute under hela året vilket ställer krav på god fysisk kondition
Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Helgarbete, kvällstjänstgöring och beredskap förekommer. Utbildning och övningar genomförs regelbundet vilket medför att resor i tjänsten och tjänstgöring på annan ort förekommer.
Vill du veta mer om tjänsten
Kontakta gärna Troppchef Magnus Svensson, 076-610 74 43 eller Sambandstekniker
Åke Nilsson 0733-56 31 72.
Fackliga företrädare
Hans Bergvall, OFR/O, tel. 070 -949 06 08,
Peter Bohnsack, OFR/S, tel. 070-857 40 06,
Jan-Anders Nilsson, SEKO, tel. 073-422 23 40
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Ronneby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (3 dagar kvar)