Helikoptertekniker B1

Helikoptertekniker B1

Sökande enhet:
3. Helikopterskvadron bedriver Sjöoperativ helikopterverksamhet med Helikopter 14 (NH90) samt Helikopter 15 (A109).

Skvadronen är uppdelad i stab, divisioner, flygunderhållskompanier samt materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 3. Helikopterskvadron har i dagsläget ett 160-tal anställda och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj F 17. Tjänsten är civil och placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/ NH90. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med personal från insatsförbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:
Valid Licence EASA B1

Minst 5 års erfarenhet från Flygplan/ Helikopterunderhåll
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)

Meriterande kvalifikationer:
EASA Licence B1:3, B2

RML behörighet

Typkurs HKP14/ NH90

Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Inge Bohlin, Chef Helikopterunderhållssektion 3.hkpskv (0457-472 440)

Mj Markus Åhlund, Flygunderhållskompanichef HKP14 3.hkpskv

Samtliga nås via växeln: 013-28 30 00

Fackliga representanter:
SACO: Anneli Hermansson
SECO: Urban Hellqvist
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson
OFR/O: Mats Häggström

Samtliga nås via växeln: 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Kategori: Civil

Arbetsort: RONNEBY
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Beräknat startdatum/ tillträde enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-01

Din ansökan ska innehålla:
  • Personligt brev (ange gärna ett löneanspråk i din ansökan)
  • CV med referenser, här bör två referenser anges
  • Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/ certifikat
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Ronneby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 okt 2020 (1 dag kvar)