Sektorchef Barn & Utbildning till Robertsfors Kommun

Sektorchef Barn & Utbildning till Robertsfors Kommun

Om oss
Robertsfors kommun är kustkommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser. Här bor och arbetar människor för att få ut ännu mer av livet. Robertsfors kommun står inför en historiskt expansiv period med sitt attraktiva läge. Längs norrlandskusten satsas miljardbelopp i investeringar på både infrastruktur och i företagsetableringar, vilket innebär spännande utvecklingsmöjligheter för Robertsfors kommun.

Robertsfors har den mindre kommunens fördel, nämligen närheten mellan människor och till beslutsfattare. Kommunen är dessutom inom bekvämt pendlingsavstånd från de större grannkommunerna Umeå och Skellefteå och är en del av Umeåregionen. När Norrbotniabanan är färdigställd, med sitt resecentrum i centrala Robertsfors halveras pendlingstiden mellan Robertsfors och grannstäderna. Robertsfors kommun har drygt 750 månadsanställda.

Mer om att arbeta i Robertsfors kommun kan du läsa här: https://robertsfors.infocaption.com/720.guide


Om företaget
Robertsfors kommun befinner sig i centrum av Sveriges snabbast växande arbetsmarknadsregioner och är mitt i ett aktivt förändringsarbete med att nå kommunens vision om hållbar utveckling för 7 500 invånare i Sveriges bästa kommun. Barn- och utbildningsverksamheten i kommunen har de senaste åren uppvisat fantastiska resultat och denna utveckling vill vi nu ta vidare under ny ledning.

Vill du ha ett utvecklande och stimulerande arbete i en kommun där värdegrunden ”Den nära kommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser” genomsyrar strategier och verksamheter samt där du i stark samverkan med andra får möjlighet att utveckla framtidens skola? Då ska du läsa vidare.


Dina arbetsuppgifter
I Barn- och utbildningssektorn ingår förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, vuxenutbildning och musikskola. Som sektorchef för Barn och utbildning blir din roll att leda och samordna arbetet inom din sektor och du har personal- och budgetansvar. Tillsammans med din ledningsgrupp driver ni Robertsfors kommuns fortsatt positiva skolutveckling. Du följer upp och analyserar sektorns resultat för att därefter styra resurser till angelägna förbättringsområden.

I dina arbetsuppgifter ligger självklart samverkan med berörda fackliga organisationer, ta fram underlag och bereda ärenden inför politiska beslut, verkställa politiska beslut samt säkerställa att verksamheterna bedrivs utifrån skollagen och andra aktuella författningar. Vidare har du ett övergripande ansvar för kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi inom barn- och utbildningssektorn. Du ingår i kommunens ledningsgrupp där du samverkar med övriga sektorchefer för att leda arbetet utifrån Robertsfors kommuns ovan nämnda värdegrund.


Din profil
I Robertsfors kommun gäller tillitsbaserad styrning och ledning där fokus ligger på verksamhetens syfte och medborgarnas behov. Det förväntas att du ger stöd, stöttning och mandat till dina medarbetare genom ett närvarande ledarskap där du för dialog och ger tillit.

Vi söker en trygg och demokratisk ledare som har förmågan att skapa delaktighet och inspirera sina medarbetare att arbeta för kommunens övergripande mål. För att lyckas bör du vara både lyhörd och pedagogisk samt lösningsorienterad och drivande. Som person är det också viktigt att du är samarbetsorienterad och socialt säker. Vidare ställer arbetet stora krav på kommunikativ och analytisk förmåga.

Vi tror att du har erfarenhet av att vara ledare i en politisk organisation, där du lett andra chefer. Vi lägger extra vikt vid din förmåga att leda dina medarbetare i förändring. Vi tror också att du har relevant utbildning från högskola eller motsvarande. Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För att lyckas i tjänsten tror vi att du har goda kunskaper om skolans regelverk så det är meriterande.Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Vi frågor är du varmt välkommen att kontakta Anders Persson, kommunchef, anders.persson@robertsfors.se , tfn: 0934-140 07, alternativt Elin Wiklund, rekryteringskonsult, tfn: 0733-51 27 11. Fackliga företrädare nås via växel 0934-140 00.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 februari, via www.clockworkpersonal.se.


Mer info
Område Robertsfors
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://clockworkpersonal.se/
Sista ansökningsdag 11 feb 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Robertsfors kommun är kustkommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser. Här bor och arbetar människor för att få ut ännu mer av livet. Robertsfors kommun står inför en historiskt expansiv period med sitt attraktiva läge. Längs norrlandskusten satsas miljardbelopp i investeringar på både infrastruktur och i företagsetableringar, vilket innebär spännande utvecklingsmöjligheter för Robertsfors kommun. Robertsfors har den mindre kommunens fördel, nämligen närheten mellan människor och till beslutsfattare. Kommunen är dessutom inom bekvämt pendlingsavstånd från de större grannkommunerna Umeå och Skellefteå och är en del av Umeåregionen. När Norrbotniabanan är färdigställd, med sitt resecentrum i centrala Robertsfors halveras pendlingstiden mellan Robertsfors och grannstäderna. Robertsfors kommun har drygt 750 månadsanställda. Mer om att arbeta i Robertsfors kommun kan du läsa här: https://robertsfors.infocaption.com/720.guide