Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som kanslichef är en ny tjänst där du arbetar på uppdrag av kommunchef och i nära samarbete med den politiska organisationen, framför allt kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Du ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling av enheten. I uppdraget ingår budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. I rollen är det viktigt att bygga goda relationer med både interna och externa parter. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och har stöd i övriga stabsfunktioner.

Din profil

Vi söker dig som har statsvetenskaplig utbildning eller annan relevant utbildning för tjänsten. Du har goda kunskaper om den grundläggande juridiken som rör verksamhetsområdet. Det är meriterade om du har tidigare erfarenhet av ledarskap samt att ha verkat i en politiskt styrd organisation. Vidare kan du uttrycka dig väl i svenska i såväl tal som skrift.

Som ledare är du trygg, har en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Med en väl grundad etisk kompass är du en förebild som skapar goda relationer och förtroenden och du vågar vara tydlig och sätta gränser. Därtill har du ett strategiskt förhållningssätt. Ditt ledarskap är coachande och därför ser vi att du som person har en fallenhet för att engagera och skapa delaktighet.

Ansökan

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice, se vidare på www.rekryteringslots.se, samt bostadsförtur hos RFAB.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att registerkontroll och säkerhetsintervju kommer att genomföras innan anställning.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erica Sundin.

Välkommen med din ansökan via https://clockworkpeople.se/for-jobbsokande/ senast den 9 oktober 2022. Läs mer på www.clockworkpeople.se
Mer info
Kontaktperson Erica Sundin
Telefon 073 351 27 60
Email Mejla Erica Sundin
Område Rättvik
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rättvik - där tradition möter framtid!
Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare; mycket tack vare vårt gedigna hållbarhetsarbete.

Ett stenkast från tågstationen och med utsikt över Siljan ligger vårt gula kommunledningskontor. På kommunledningskontoret arbetar bland annat receptionist, förtroendevalda, ekonomienheten och kanslienheten. I Rättviks kommun skapar vi förutsättningar för utvecklande arbetsplatser med trygga ledare och medarbetare. Vi värnar om varandras arbetsmiljö och vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas hos oss. För oss är det viktigt att alla går till jobbet med en positiv känsla och känner arbetsglädje. Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag, vi har Sveriges viktigaste jobb!

I rollen som kanslichef ansvarar du för kansliet som ingår i Stab- och Serviceförvaltningen och består av sju medarbetare. Vi ansvarar för samordning, registrering och beredning av samtliga ärenden som ska behandlas av kommunstyrelsens allmänna utskott, kommunstyrelsen, valnämnd och kommunfullmäktige. Enheten ansvarar även för kommunens övergripande utveckling inom informationsområdet, stöd vid krishantering samt vid mediekontakter.

Just nu söker vi dig som med engagemang vill bli en viktig pusselbit i vår fortsatta utveckling i rollen som Kanslichef.