Hoppa till innehåll

Ragunda kommun söker bygg- och miljöchef

Ragunda kommun söker dig som vill leda verksamhet och medarbetare vid bygg- och miljöenheten inom Samhällsbyggnadsförvaltningen i Ragunda kommun.

Arbetsuppgifter
Som bygg-och miljöchef är du direkt underställd avdelningschefen för Samhällsbyggnadsavdelningen och ingår i dennas ledningsgrupp. I uppdraget, som innehåller många olika ansvarsområden, ingår eget budget- personal-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar samt tillhörande administrativa arbetsuppgifter.
Du ansvarar för ett team med cirka tio medarbetare bestående av byggnads- och livsmedelsinspektörer, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, Karta/GIS samt administrativ personal. Du kommer utöver ditt ledarskap även stötta teamet i deras arbetsuppgifter, planfrågor och bostadsanpassningar.
Den verksamhet du ansvarar för tillhör en egen nämnd, Bygg- och miljönämnden, och du verkställer dess beslut samt ansvarar för uppföljning och redovisning av desamma. Du tillser även genomförande av nämndens viljeriktning för verksamheten. I din roll ingår också att företräda kommunen i lokala och regionala möten och sammankomster.
Du ansvarar vidare för rapporter till statliga verk, stödjer projekt inom kommunen och ingår i krisledningsgruppen, beredd att även stödja andra kommuner vid extraordinära situationer.
Viss handläggning av ärenden kan förekomma inom angivna ansvarsområden.

Kvalifikationer
Du har fullgjord akademisk utbildning, på minst tre år, inom något av verksamhetsområdena alternativt kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
Du har några års yrkeserfarenhet från områden som ligger inom ramen för ditt arbetsområde samt erfarenhet av rollen som ledare, med ansvar för personal, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. Vi ser med fördel att du har erfarenheter från kommunal verksamhet.
B-körkort behövs i tjänsten.

Som person är du serviceinriktad, initiativrik och utåtriktad samt bra på att kommunicera såväl i tal som i skrift. Du har god förmåga att prioritera, strukturera, se helhetsperspektiv och samband. Du uppskattar att både driva dina egna uppdrag och även att samarbeta med kollegor och externa parter och ser till det bästa gällande kommunen och dess invånare. Vi lägger stor vikt vid din personlighet.

Om Ragunda kommun
Ragunda kommun är belägen i den östra delen av Jämtland - mellan hav och fjäll, mittemellan Östersund och Sundsvall. Vildhussens verk med Döda fallet samt den thailändska paviljongen i Utanede är några av våra kända turistattraktioner. I kommunen bor ungefär 5 200 personer, koncentrerade kring tre tätorter. Avståndet till beslutsfattare och samhällsservice är kort och köer drabbar oss sällan. Kommunen är själv en av de största arbetsgivarna med ca 500 arbetstillfällen. Hållbarhet har blivit vår ledstjärna i arbetet med att omvandla FNs globala mål till Ragundas lokala mål. Läs mer om oss på www.ragunda.se

Ragunda kommun erbjuder såväl intern som extern fortbildning i syfte att låta dig växa i ditt uppdrag och utvecklas i takt med verksamheten. Ragunda kommun erbjuder också friskvårdstimma eller friskvårdspeng samt ger möjlighet att semesterdagsväxla.
För samtliga förmåner se https://www.ragunda.se/kommunochpolitik/jobbahososs/detharerbjudervi.1256.html

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar Ragunda kommun med rekryteringsföretaget Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Colleen Gabrielsson på 073-684 79 27 eller via mejl cecilia.gabrielsson@adecco.se.
Du är också välkommen att kontakta Eva Norum, avdelningschef Samhällsbyggnadsavdelningen, tfn 0696-682000.
Fackliga företrädare nås via Ragunda kommun vx: 0696 - 68 20 00

Ansökan
Ansök senast: 2023-12-11, ange referensnummer: C154666

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Intervjuer kan komma att göras under ansökningstiden, vänta inte med din ansökan!

Tillsättningen av tjänsten grundar sig på de uppgifter du lämnar i din ansökan, därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Skicka in både CV och personligt brev.

Inför rekryteringsarbetet har Ragunda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
11 dec. 2023 (9 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Östersund
Bygg & Hantverk
Företagslogga

Liknande Jobb

Östersund
Bygg & Hantverk
Företagslogga
Östersund
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga