Kontrollrumsingenjör – Vattenfall Vattenkraft, Bispgården

Kontrollrumsingenjör – Vattenfall Vattenkraft, Bispgården

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vattenfall Vattenkraft söker nu en skiftgående Kontrollrumsingenjör till vår produktionscentral i Bispgården. Hos oss blir du del av ett väl inarbetat team och du får möjlighet att utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. Från denna produktionscentral ansvarar vi för styrning och övervakning av alla Vattenfalls storskaliga vattenkraftverk i Ångermanälven, Indalsälven, Gimån, Dalälven samt Götaälv.

Din roll som Kontrollrumsingenjör
Som kontrollrumsingenjör ansvarar du för vattenhushållningsbestämmelser och du agerar som driftledare för el- och vattenarbeten inom angivna kopplingsgränser. Andra förekommande arbetsuppgifter är driftorderskrivning, behandling av inkommande arbetsbegäran och att ta fram produktionsstatistik som rör våra anläggningar. Arbetet innebär mycket kommunikation via olika stödsystem, telefoni och mail, både internt och externt.

Dina kvalifikationer som Kontrollrumsingenjör
I grunden har du en elkraftteknisk utbildning och gärna på högskolenivå eller erfarenhet av drifttekniskt arbete.

Vi arbetar dagligen i ett flertal olika system och hanterar stora mängder av information, det är därför viktigt att du har mycket god datorvana och att du kan skapa ordning och reda kring ditt arbete, även i hektiska situationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, något som vi värdesätter är att du är en lyhörd person med god kommunikativ förmåga och att du uttrycker dig tydligt i tal och skrift (både svenska och engelska). Som kontrollrumsingenjör arbetar du både i grupp och på egen hand. Ensamarbetet gör att det är viktigt att du kan följa våra riktlinjer och instruktioner som leder fram till säkerhetsmässigt arbete. Du behöver B-körkort då resor i tjänsten kan förekomma.

Mer information
Tjänsten är placerad på Vattenfalls produktionscentral i Bispgården. Vi erbjuder heltid och i tjänsten ingår skiftgång vilket gör att det krävs att du bor inom pendlingsavstånd från arbetsplatsen.

Frågor
Rekryterande chef Monika Palm, 070-559 01 47
Rekryterare Johanna Marklund, 070-307 84 82

Fackliga representanter
Carl Johansson, Unionen
Anneli Jönsson, Ledarna
Magnus Nilsson, Akademikerna
Jarmo Marjala, SEKO.
Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Välkommen med din ansökan senast den 22 januari 2020!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Location: Bispgården
Mer info
Område Ragunda
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)