Vi söker en distriktsläkare till Hammarstrands hälsocentral

Vi söker en distriktsläkare till Hammarstrands hälsocentral

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och utveckla framtidens primärvård? Söker du kompetenta och trevliga arbetskamrater i ett spännande och utmanande arbete? Här är vi! På Hammarstrands hälsocentral har vi stort fokus på trivsel i personalgruppen. Vi arbetar med hög servicenivå och alltid med patienten i fokus. Hammarstrands hälsocentral är en välfungerande hälsocentral med glesbygdsprofil där vi har fast personal och vi arbetar tillsammans som ett team, med fokus på att lösa problem på ett smidigt sätt. Här jobbar läkare, barnmorska, distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har även en psykosocial enhet samt fysioterapeuter. Att arbeta i glesbygd innebär att du får utveckla och utmana din kunskapsnivå under lagom belastade förhållanden eftersom man får behandla många olika tillstånd. Det kan beskrivas lite som ett detektivarbete där man också får slutbehandla många fler tillstånd än i storstan. Inom området finns även en filial i Stugun som har fast bemanning med både läkare, sköterskor och undersköterska. Övriga kategorier bemannas från Hammarstrand några dagar i vecka. Dessutom finns det en välfungerande distriktssköterskemottagning i Bispgården. Ovanstående enheter ingår i vårt team, där ett gott och upparbetat samarbete finns. Med hjälp av E-hälsa ser vi stora utvecklingsmöjligheter i primärvården och då särskilt i glesbygd. Just nu arbetar vi inom primärvårdsområdet för att utveckla moderna IT lösningar som underlättar vårt arbete med patienter, där ingår bl.a. mottagningsbesök med läkare på distans, men också ett digitalt egenvårdsstöd riktat främst mot våra kroniskt sjuka patienter. Hammarstrand är naturskönt beläget vid Indalsälven och här finns ett välutrustat gym, skidspår, slalombacke, butiker, café, löpslingor, dagis och låg-, mellan- och högstadieskola. Hälsocentralen ligger ca 10 mil från Östersund och 11 mil från Sundsvall, med goda förbindelser åt båda håll. I närområdet finns många vackra byar med goda möjligheter att både hyra och köpa hus till en rimlig kostnad.

Arbetsuppgifter
Efter att ha varit hyrläkarberoende har vi nu en fast läkare, en ST läkare och en underläkare på plats och tillsammans ska vi bli tre distriktsläkare. Ditt uppdrag är att ansvara för 1 300 av våra cirka 3 900 patienter. Det är ett stort geografiskt område i förhållande till antalet listade patienter vilket påverkar vad patienter söker för och ibland ställs man också inför akuta medicinska situationer. Vi har två särskilda boenden, inklusive korttidsplatser med nära och välfungerande samarbete med kommunens sköterskor. Vi har också ambitionen att arbeta mera med hembesök. Utefter eget intresse kan du få arbeta med MVH, BHV eller Säbo. Handledning av utbildningsläkare och läkarkandidater ingår i uppdraget. Som distriktsläkare uppmuntras du att driva flera spännande och utvecklande uppdrag, till exempel att vara med och utveckla Nära vård för patienten. Vi uppmuntrar också till att delta i de fortbildningsdagar som ges av regionen samt möjlighet att delta i FQ grupp. Vi erbjuder individuella och flexibla lösningar och du kommer att kunna ha ett stort inflytande över ditt eget schema så att du får ut det mesta av både arbetet och fritiden. Arbetstiden är vardagar med möjlighet till vissa beredskapspass i månaden för aktuellt beredskapsområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin med goda kunskaper i svenska språket. Vi ser gärna att du har intresse, kunskap och erfarenhet av glesbygdsmedicin. Handledarutbildning är meriterande. Erfarenhet krävs.

Övrigt
Språknivå vid ankomst: Helst C 1 nivå. Lön under provanställning max 6 mån: Alt A: Om du har språkstudier upp till C1 på deltid kombinerat med arbete på deltid. Alt B: Om du redan uppnått C1-nivå i språk och har svensk legitimation vid arbetsstart. Lön efter provanställning: Baseras på kompetens, tidigare erfarenhet och Region Jämtland Härjedalens lönebild. Årlig revision. Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Mer info
Kontaktperson Märit Wiklund
Telefon 0696-68 25 35
Område Ragunda
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionjh.se
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (26 dagar kvar)