IT-arkitekt till Piteå kommun

IT-arkitekt till Piteå kommun

Vill du vara med på en spännande resa på IT-avdelningen i Piteå kommun?

Information om uppdraget:

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun!

Just nu söker Piteå kommun dig som har ett stort intresse för effektivisering, problemlösning, exchange, integrationer och vill bli en viktig del av IT-avdelningen.
Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig och du får ta stort eget ansvar? Som IT-arkitekt på Piteå Kommun kommer du främst att arbeta med den långsiktiga strategiska delen för e-postbasplattform Exchange, där det rådande systemet i framtiden kommer vara Exchange Online. Vi ser den här tjänsten som en nyckelroll på IT-avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt kommer du att lägga störst fokus på effektivisering, utveckling av infrastrukturella system och systemintegrationer. Du kommer att utföra strategiska och operativa uppgifter och forma den framtida arkitekturen. I rollen ingår även att vidareutveckla kommunens befintliga system.

I jobbet ingår bland annat att:
  • säkerställa en kostnadseffektiv IT-arkitektur
  • analysera befintliga system
  • hantera strategier för riskidentifiering och riskreducering
  • skapa strategier för testning
  • utföra systemtester och åtgärda problem
  • ansvara för exchange
Du kommer att stötta IT-avdelningens ansvarige på AD (Active Directory). Du jobbar med systemintegration. Du stöttar och ger verksamheterna tekniska förutsättningar för en lyckad systemintegration och implementation.

Detta söker vi:

Du är har en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller har erfarenhet som bedöms likvärdig. Vi söker dig som har hög kompetens inom effektivisering, problemlösning, integrationer och erfarenhet av Exchange, Active Directory och Microsoft eller motsvarande. Du har god kunskap om hur en e-postlösning hanteras i större miljöer med tanke på funktion och säkerhet. E-posthanteringen kommer att gå från en lokal lösning till Microsoft 365 molntjänst.

Du är tillmötesgående och professionell i din yrkesroll. Vidare tror vi att du drivs av att leverera kvalitet i allt du gör. Tjänsten förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka strategier och arkitektur i såväl skrift som tal. Du har ett brett och långsiktigt perspektiv på frågor och gillar att analysera. Du har en god förmåga att samarbeta med kollegor både internt och externt.
Intervjuer kommer att ske i slutet av augusti, men sök gärna tjänsten redan idag!

Fackliga företrädare
Anders Pettersson, Vision, 0911-69 61 72
Mikael Wikström, Akademikeralliansen, 0911-69 60 79

Sökord: Microsoft, Exchange, Systemvetenskap, Dataingenjör, IT-arkitekt

Sökord: Microsoft, Exchange, Systemvetenskap, Dataingenjör, IT-arkitekt
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 10 aug 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com