Försäljningsingenjör

Försäljningsingenjör

Försäljningsingenjör / Teknisk säljare
Norra Sverige

Har du ett stort teknikintresse och vill du arbeta för ett företag i världsklass? Då vill vi gärna få kontakt med dig!

Vi erbjuder
Vi på Solenis värdesätter våra medarbetare och förstår att duktiga kollegor är den största tillgången. Vi erbjuder dig som försäljningsingenjör / teknisk säljare konkurrenskraftig ersättning med värdefulla förmåner, möjlighet att forma din väg till framgång med oss och utvecklas i ditt affärsmannaskap.

Om tjänsten
Solenis är en ledande global tillverkare av specialkemikalier, fokuserad på att leverera hållbara lösningar för vattenintensiva industrier. Vi har ett brett produktutbud av vattenbehandlingskemi. I denna tjänst kommer du som försäljningsingenjör att bearbeta marknaden inom pappers- och massaindustrin. Våra produkter bidrar till att förbättra driftseffektiviteten och produktkvaliteten, skydda anläggningstillgångar och minimera miljöpåverkan. Branschen är under stark tillväxt och det görs stora investeringar.  

 

Vad säger Angelica Råberg, Key Account Executive, om hur det är att jobba på Solenis?

"Jag har arbetat på Solenis sedan 2015. Jag är civilingenjör i bioteknik, med en master mot växtbioteknik där skogen som naturresurs spelade en viktig roll. Solenis kändes som ett steg i rätt riktning för mina intressen där man kunde få en bra kombination av rutin och nya utmanande arbetsuppgifter.  
 
Det är ett väldigt varierat arbete med mycket eget ansvar, både för ens egen tid och arbetsuppgifter, men även gentemot sina kunder. Det mest stimulerande med jobbet är utmaningen i variation. Att få vara med i hela kedjan, från att hitta problemområden hos kunderna, välja ut och sälja in produkt. Installera utrustning, följa upp funktion och optimera applikationer."

 

Vad vi förväntar oss av dig?
Som försäljningsingenjör hos oss ger du våra kunder den absolut bästa lösningen och servicen utifrån deras specifika behov. Du bearbetar främst våra befintliga kunder genom att etablera en god relation som utvecklas till ett långsiktigt samarbete. Ditt fokus kommer främst vara inom massaindustrin.

  • Teknisk behovsanalys tillsammans med kund
  • Teknisk rådgivning vid kundförhandlingar
  • Proaktivt samarbete med övriga kollegor inom sälj, marknad, och ingenjör

Rollen präglas av stor frihet att själv styra sin tid och planera sina kundbesök. 

Vem är du?
Du som söker rollen som försäljningsingenjör trivs med att arbeta tekniskt rådgivande. Du använder dina kunskaper och säljande personlighet för att vinna kundens förtroende. Du är van vid att jobba självständigt, och på ett strukturerat sätt driver du dina affärer framåt. 

  • Teknisk utbildning inom kemi, biologi, mekanik, eller motsvarande erfarenhet
  • Teknisk förståelse för processer och produktion inom pappers- och massaindustrin
  • Goda kunskaper i engelska, både tal och skrift
  • B-körkort

För att lyckas som försäljningsingenjör hos oss har du den tekniska kunskapen och förmågan att vägleda kunderna till bästa lösning för deras specifika behov. Du trivs med att vara ute hos våra kunder och aktivt tillföra din kunskap som ger mervärde för deras processer. 

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering och Kim Storm, 031-7045182, på Säljpoolen.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om Solenis
I mer än 100 år har vi drivit värde för våra kunder i vattenintensiva industrier genom att hjälpa dem att lösa komplexa utmaningar för vattenrening och processförbättringar.Solenis-teamet har sitt huvudkontor i Wilmington, Delaware, totalt är man ca 6 400 anställda i koncernen, i över 120 länder och omsätter 5 miljarder dollar.Vi levererar våra lösningar från 48 fabriker strategiskt belägna nära kunder runt om i världen. Med fem FoU-center som förnyar nästa generations lösningar och åtta kundtillämpningslaboratorier som spänner över alla regioner vi betjänar, är vi redo att få vatten att arbeta mer effektivt och mer hållbart för dig. Främst verkar man inom pappers- och massaindustrin, 70% av omsättningen kommer från det. Resterande 30% är inom tungindustri som gruvor och andra verksamheter som har behov av vattenteknik.
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Mekanik, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 4 jan 2023 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.